Sylvester Stallone visszatér a ringbe

A Rocky sztárja a nemrégiben posztumusz elnöki kegyelemben részesült bokszolóról, Jack Johnsonról készül forgatni.

Az MGM stúdió berkeiben készülő életrajzi alkotásnak Stallone lesz a tervek szerint a producere, Balboa Productions nevű produkciós cégén keresztül.

Jack Johnson. Forrás: Topical Press Agency / Getty Images

 

A film főhőse, Jack Johnson volt az első afroamerikai nehéz súlyú bokszbajnok az Egyesült Államokban. A sikeres sportolót azonban 1912-ben börtönbüntetésre ítélték, amiért megsértette a rasszista indíttatásból, kifejezetten a fekete férfiak és fehér nők közötti kapcsolatok ellehetetlenítésére megalkotott Mann-törvényt azzal, hogy „erkölcstelen indokból” lépte át az államhatárt egy fehér bőrű nővel (aki egyébként akkori barátnője, későbbi felesége volt).

A történtek után több mint száz évvel Donald Trump amerikai elnök nemrégiben – éppen Stallone közbenjárására – végre hivatalosan is kegyelemben részesítette Johnsont, természetesen már csak posztumusz, hiszen a bokszoló 1946-ban elhunyt. Nevének tisztázása azonban sokat jelentett leszármazottainak és tisztelőinek.

Trump és Stallone az ünnepélyes eseményen. Forrás: Olivier Douliery-Pool / Getty Images

 

Nem ez az egyetlen bokszolós film egyébként, amin mostanában Stallone dolgozik, hiszen jelenleg is forgatják a Creed II-t. A Rocky-filmek spin-offjaként működő Creed folytatásának (amit november 29-én mutatnak be a magyar mozik) ő az egyik főszereplője és a producere is.


(via Variety)