Szamurájos sikerjátékot adaptál a John Wick-filmek rendezője

Hat és félmillió eladott példánnyal a tavalyi év egyik legsikeresebb videójátéka volt a PlayStation 4 konzolra kiadott Ghost of Tsushima. Naná, hogy jön az adaptáció.

A PlayStation ügyvezető igazgatója, Jim Ryan már korábban utalt rá, hogy a The Last of Us-sorozatot és az Uncharted-filmet újabb Playstation-adaptációk követhetik, a Sony Pictures pedig tegnap be is jelentette, hogy film készül a Ghost of Tsushimából. A részleteket még nem tudni, egyelőre csak az biztos, hogy a rendező a John Wick-filmek alkotója, Chad Stahelski lesz. A produceri feladatok pedig megoszlanak a Sucker Punch Productions, a PlayStation Productions és a 87Eleven Entertainment (Stahelski saját cége) között.

A Ghost of Tsushima a 13. században játszódik Tsushima szigetén, az utolsó olyan területen a kontinens és Japán közt, amelyet még nem foglaltak el a mongol hordák. Amikor a Khotun kán vezette támadásban mégis lerohanják a szigetet, Jin Sakai szamuráj, a klánjának egyetlen túlélője, megfogadja, hogy megvédi a népét és visszafoglalja az otthonát. A játék sikerére jellemző, hogy bár egy nyugati stúdiónál készült, a japán fejlesztők is az év játékának szavazták meg.

A rajongóknak azonban egy ideig még várniuk kell az adaptációra, Stahelski ugyanis a tervek szerint ezen a nyáron még a John Wick negyedik részét forgatja, és a Hegylakó rebootját is szeretné majd valamikor elkészíteni.

via Movieweb