Sztárok álomszerepei - amiket sosem játszhattak el

Lehetsz Hollywood legnagyobb csillaga, mindig lesz olyan szerep, amire mindig is vágytál, de valamiért sosem kínálták fel neked.

Chris Evans – A Rémségek kicsiny boltja fogorvosát játszaná

A tavaly a világ legszexibb férfijának megszavazott Chris Evanst leginkább szuperhősfilmekből ismerhetjük, elsőként a Fantasztikus négyesből (2005), majd az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóból (2011), és az összes többi Bosszúálló-filmből. Csakhogy Evans mindig is vágyott arra, hogy egy másik oldalát megmutathassa – a zenei, énekes-táncolós oldalát. Számára az álomszerep az egykor Steve Martin által a Rémségek kicsiny boltjában (1986) játszott

vidám és szadista fogorvos karaktere lenne,

ha valaha is remake-et készítenek a darabból. Bár 2021-ben valóban felmerült egy ilyen ötlet, amikor Evans nevét is emlegették, azt egy évre rá hivatalosan is visszamondták. A színész állítólag bejelentkezett Steven Spielbergnél a West Side Story (2021) egyik szerepére, de azt a választ kapta, hogy ebből sajnos már kiöregedett.

Forrás: Fórum Hungary

Idris Elba – Egy elfeledett jazz-zenészt alakítana

Idris Elbát a világ az HBO Drót című kultikus sorozatában ismerte meg a drogdealer Stringer Bellként. A nigériai származású angol színész azóta hihetetlenül sikeres karriert futott be a filmvásznon, még szuperhősként is láthattuk: mint Heimdall az MCU Thor-filmjeiben, vagy Bloodsport a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztagban (2021), a Luther címszereplőjeként pedig öt Emmy-jelölést szedett össze. Ezen felül DJ, műsorvezető, bokszoló, sportkommentátor és sok minden más, de van egy nagy, régi szerepálma. Elba mindenképpen szeretne eljátszani egy viszonylag ismeretlen jazz-zenészt, Thelonious Monkot. Ahogy ő fogalmaz: "Thelonious Monk legendás jazz-zenész volt. Amikor a jazz népszerű volt az 50-es évek elején, Monk jött, és az egészet a feje tetejére állította. Komoly mentálhigiénés problémái voltak,

de abszolút zseni volt, aki megszegett minden szabályt.

Érdekel az elképzelés, hogy valaki a mentális állapotával küzd, de közben képes kifejezni magát zenével. Monk élete utolsó 10 évében nem nyúlt zongorához."

Forrás: InterCom

Scarlett Johansson – Disney-hercegnő szeretne lenni

A gyerekszínészként kezdő Johansson Hollywood egyik legváltozatosabb karrierjét élvezheti. Szuperhős erejét Fekete Özvegyként kamatoztatta az MCU-ban – bár sokak szerint a karakter a társaság egyetlen átlagembere –, de számos független produkcióban is játszott – a legnagyobb sikert is egy film hozta, hiszen Oscar-díjat kapott a Házassági történet (2019) című filmben nyújtott szívszorító alakításáért, és újabb Oscar-jelölést kapott a Jojo Nyusziért (2019).

Lenyűgöző filmográfiája ellenére a színésznő kissé nehezményezi, hogy soha nem kérték fel Disney-hercegnőnek.

„A lányom még fiatal – mondta Johansson. „Jelenleg, azt hiszem, mindketten osztozunk abban az álmunkban, hogy egyszer Disney-hercegnő leszek, de ez valószínűleg nem fog megtörténni. Már 20 éve szeretnék ilyen szerepet, de eddig még senki sem kért fel egy ilyen filmre sem.”

Forrás: Fórum Hungary

 

Bryan Cranston – Donald Trump bőrébe bújna

Bryan Cranstont a világ nagyszerű komikusként ismerte meg, hiszen ő a családfő Hal Wilkerson a Már megint Malcolm (2000) című, ma már kultikusnak számító vígjátéksorozatban, illetve fontos visszatérő szereplő volt Jerry fogorvosaként a Seinfeldben (1990). Legnagyobb és legelismertebb drámai szerepét a metil-előállító drogkirály, Walter White megformálójaként alakította a Totál szívásban (2008), amiért hat Emmy-díjat kapott. A 2016-os Emmy-díjátadón Cranston kifejezte azon vágyát, hogy a jelenkori történelem egyik legmegosztóbb személyét alakítsa. „Ami azt illeti, több karakter is eszembe jut, de jelenleg Donald Trump az, akiről úgy gondolom, hogy képes lennék megcsinálni" – mondta Cranston. „Valamikor óhatatlanul megfilmesítik az életét, és szeretném, ha akkor rám gondolnának. Ő egy shakespeare-i figura, egy félig tragikus, félig komikus karakter. Ki ne akarna ebbe belevágni?” Cranston egyébként már alakított egy amerikai elnököt, Lyndon B. Johnsont az HBO A végsőkig című produkciójában.

Forrás: AMC

Millie Bobby Brown – Amy Winehouse-t játszaná el

Millie Bobby Brownt a világ a pszichokinetikus Elevenként ismeri a Netflix hihetetlenül népszerű Stranger Things című sorozatából. A tinédzser színésznő két Emmy-jelölést is kapott a teljesítményéért. Brown a vicces oldalát is megmutathatta az Enola Holmes (2020) címszerepében – a film folytatást is kapott –, és olyan szuperprodukciókban is feltűnt, mint a Godzilla II – A szörnyek királya (2019) és az azt követő Godzilla Kong ellen (2021).

Brown azonban egy sokkal drámai szerep után áhítozik:

„Őszintén vallom, hogy Amy Winehouse az R&B, a blues és alapvetően az egész modern zenei kultúra ikonja” – mondta Brown. „Egyszerűen imádom a zenéjét, és az egész története nagy hatással volt rám. Ezért mindig is azt mondtam, hogy nagyon szívesen eljátszanám." Bár az a szomorú hírünk van Millie-nek, hogy a Back to Black című, még bemutatásra váró Winehouse-filmben Marisa Abela alakítja majd az énekesnőt, ő is jó lett volna, amire bizonyíték az eset, amikor a "You Know I'm No Good" című dalt énekelte a Jimmy Fallon vezette The Tonight Show-ban.

 

Margot Robbie – Egy Wes Anderson-film gonosza lenne

Margot Robbie valósággal berobbant a film világába mint Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) bombázó felesége Martin Scorsese A Wall Street farkasa című, epikus fekete komédiájában. Az ausztrál színésznő az évek során bebizonyította, hogy szuperhősként, Harley Quinnként tud tündökölni a DC moziverzumában, és kétszer is Oscar-díjra jelölték, először az Én, Tonya (2017) címszerepéért, majd a Botrányért (2019), az idén bemutatott Barbie pedig még magasabbra repítette, ha ez egyáltalán lehetséges. Amikor egy 2017-es interjú során arról kérdezték, mi lenne az álomszerepe, Robbie így válaszolt: „Gonoszt játszani egy Wes Anderson-filmben valahol egy trópusi szigeten." És ez majdnem össze is jött,

a színésznő ugyanis meglepetésszereplő volt Anderson új filmjében,

az Asteroid Cityben. Azért volt meglepetés, mert az eredeti stáblistán nem szerepelt, állítólag azért, hogy ne mondhassák azt, hogy félrevezették a nézőket, mert a szerepe tényleg csak nyúlfarknyi volt. Természetesen nem volt gonosz, a főszereplő halott feleségét és a feleséget játszó színésznőt alakította, a film pedig nem trópusi szigeten, hanem a sivatag közepén játszódik.

Forrás: Warner Bros.