Tarantino nyilvánosan bocsánatot kért, amiért korábban megvédte Polanskit

2003-ban Howard Stern műsorában mentegette a 13 éves lányt megrontó rendezőt.

Quentin Tarantino nyilvánosan is bocsánatot kért azért a 2003-as rádióinterjúért, amiben védelmébe vette a 13 éves Samantha Geimert megerőszakoló Roman Polanskitírja az Independent. A beszélgetést a rádiós legenda Howard Stern vezette, és a műsorvezető kollégáival együtt elhatárolódott Tarantino kijelentéseitől, miszerint az 1977-es aktus nem volt nemi erőszak, mivel mindkét fél beleegyezésével történt, Geimer egy partiarc volt, aki nagyon is tisztában volt vele, mit akar tőle Polanski. Samantha Geimer az interjú előkerülésekor azt nyilatkozta, hogy ő volt ott, igenis nemi erőszak történt, Tarantino pedig ne csináljon magából még nagyobb seggfejet azzal, hogy továbbra is ugyanazt mondja, amit 15 éve.

Tarantino azóta már megbánta a korábbi szavait:

Hivatalosan is bocsánatot szeretnék kérni Samantha Geimertől amiatt, amit a Howard Stern Show-ban vele kapcsolatban mondtam. 15 év elteltével beláttam, nem volt igazam. Roman Polanski megerőszakolta Geimert. Nem voltam korrekt, amikor az ördög ügyvédje szerepében védelmembe vettem Polanskit, miután Howard szóba hozta ezt az esetet. Nem voltam tisztában Geimer érzéseivel, amit nagyon sajnálok. Tájékozatlan, érzéketlen, és ami a legrosszabb, inkorrekt voltam. Sajnálom, Samantha.

Tarantinóra egyébként nagyon rájár a rúd mostanában. Harvey Weinstein zaklatási ügyeivel kapcsolatban nagyon lassan és nagyon bénán reagált, pedig végig tudott ezekről, hiszen jóformán az összes filmjének a Weinstein testvérek voltak a producerei. Pár napja régi kolléganője és múzsája, Uma Thurman húzta rá a vizes lepedőt azzal, hogy elmondta: szakmai hibák sora miatt súlyos balesetet szenvedett egy száguldozós autós jelenetben a Kill Bill forgatásán, ráadásul a stáb el akarta tussolni az ügyet. Emellett annak sem örült sok filmrajongó, hogy kiderült: Tarantino együtt dolgozik Polanskival legújabb filmjén, amiben a rendező Polanski terhes feleségének, Sharon Tate-nek az 1969-es brutális meggyilkolását dolgozza fel.