Tarolt Mads Mikkelsen zugivó tanáros szatírája

A dán sztár lett a legjobb európai színész, de a Még egy kört mindenkinek hozta el a legjobb film, rendezés és forgatókönyv díját is az online megtartott gálán.

December 12-én Berlinben egy online ceremónia keretében 33. alkalommal osztották ki a rangos Európai Filmdíjakat, „Európa Oscar-díját”. A gálára eredetileg Reykjavíkban, a Harpa Konferencia- és Koncertteremben került volna sor, ám a koronavírus-járvány miatt a díjkiosztó végül egy közönség nélküli, virtuális ünnepség lett, Zoomon bejelentkező díjazottakkal – cserébe az izlandi főváros 2022-ben lehet majd a patinás rendezvény házigazdája, amikor remélhetőleg már túl lesz a világ a mostani pandémián.

A német-amerikai tévésztár Steven Gätjen által vezetett est legnagyobb nyertese négy díjjal a Még egy kört mindenkinek lett. Ebben a dán filmszatírában Mads Mikkelsen egy olyan pedagógust alakít, akinek szent meggyőződése, hogy ha minden nap becsiccsent egy kicsit a kollégáival, akkor sokkal sikeresebbek lesznek mind a munkában, mind a magánéletben. Mikkelsen az átütő erejű játékával (már a trailerben is remekelt, itt írtunk róla) elnyerte a legjobb európai színész díját, de a Még egy kört mindenkinek begyűjtötte emellett a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyvíró trófeákat is.

Forrás: Vertigo Média Kft.

 

Íme a díjazottak teljes listája:

(via Indiewire)