Tele van Star Wars-sztorikkal a Lucasfilm, de nem lesz évente két film

Ezt maga a cég elnöke, Kathleen Kennedy közölte. Befutott egy rakás infó Baburól, a Star Wars 9 új karakteréről is. Star Wars-hírek.

Bizonyára sok Csillagok háborúja-rajongóban megfogalmazódott már a kérdés, hogy ha a Disney évente simán a mozikba küld akár két-három Marvel-blockbustert is, akkor a Lucasfilm miért nem csinálja meg ugyanezt a Star Wars-filmekkel? A kérdést maga a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy válaszolta meg a napokban:

Nincs jövőbe látó kristálygömbünk. Megpróbáltuk megnézni a Solo idején, hogy meg tudunk-e csinálni évente két filmet, de azt kellett látnunk, hogy ez nem működik. Szóval most hátrább léptünk egy kicsit. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne még számtalan különböző történetünk.

Arról viszont egyelőre Kathleen Kennedy sem nyilatkozott, hogyan fog a Marvel-főnök Kevin Feige saját Star Wars-filmje az eddigiekhez kapcsolódni, és az sem derült ki, melyik híres hollywoodi sztár lesz ennek a produkciónak a főszereplője.

George Lucas átveszi régi barátjától és kollégájától, Kathleen Kennedytől a Norma Zarky Humanitárius Díjat, a Los Angeles-i The Beverly Hilton Hotelben megrendezett, 2013-as Women In Film's gálán (Photo by Mark Davis/Getty Images for Women In Film)

 

Azt viszont már tudni lehet, hogy ki lesz a decemberben mozikba kerülő Star Wars: Skywalker kora kis űrlénye: egy Babu Frik nevű vakarcs, aki a Kijimi bolygó csempészeinek zseniális robotjavítója, és olyan dolgokra is rá bírja venni a droidokat, amiket azoknak egyébként tiltana a programja. Itt máris elkezdtek találgatni a rajongók, hogy vajon ő programozza-e majd át C-3PO-t, mivel az aranyszínű protokolldroid a Star Wars IX eddigi plakátjain mindig Csubakka töltényövével és lézeríjával pózol, a trailerben pedig furcsa vörös színnel világít a szeme... Egyelőre persze még nem tudni, hogy Babu Frik a jók vagy a gonoszok közé tartozik-e, az viszont biztos, hogy őt fogják hozzácsomagolni a legújabb C-3PO-figurákhoz. (via Collider & NME.com & IGN)