Teljesen új főgonosz fog bemutatkozni a Zack Snyder-féle, újravágott Igazság Ligájában

Örülhetnek a rajongók: a démonpofájú Steppenwolf helyett a DC-univerzum Thanosa fog összecsapni Batmanékkel.

Múlt héten váratlanul kiderült, hogy teljesül a DC-rajongók álma: a Warner vezetősége úgy döntött, hogy a közös cégbirodalom égisze alá tartozó HBO Maxon jövőre bemutatják Az Igazság Ligája „Zack Snyder's Cut”-verzióját. Vagyis a 2017-es mozifilmnek az a verziója is látható lesz, amit Zack Snyder nem tudott leforgatni, mert a lánya öngyilkossága miatt úgy döntött, a feleségével együtt visszavonul, így Az Igazság Ligája végül Joss Whedon rendezésében készült el. A rajongók viszont évek óta kampányolnak az eredeti verzióért, sőt, a film sztárjai, Gal Gadot, Ben Affleck, Henry Cavill és Jason Momoa is felkarolták a #ReleaseTheSnyderCut (vagyis: #MutassákBeSnyderVerzióját) kezdeményezést. Az biztos, hogy Snyder verziója valóban eléggé más, mint Whedoné: például nem is a démonra hajazó Steppenwolf lett volna eredetileg a főgonosz benne, hanem Darkseid.

Ezt az információt maga a karaktert alakító színész, Ray Porter is megerősítette a Twitteren:

Azt mondták, most már van rá engedélyem... Sziasztok, Ray vagyok. Én játszottam Darkseidet a Zack Snyder-féle Igazság Ligájában. Tessék. Most már hivatalos. 

Darkseidről annyit kell tudni, hogy lényegében ő „a képregényes DC-univerzum Thanosa”, egy isteni hatalmú szupergézengúz, az abszolút gonosz, Superman és az Igazság Ligájának legádázabb ellenfele. Aki ráadásul a Marvel-univerzumos kollégájához hasonlóan szintén úgy néz ki, mint egy morcos, szürke kőgólem, jóllehet, őt már 1970-ben kitalálták a DC-nél, Thanos pedig csak három évvel később született meg. (via Uproxx)