Tényleg igaz, hogy Amerika Kapitány meg fog halni a Bosszúállók: Végjátékban?

Chris Evans most még csak viccelődik a szuperhős halálával – de könnyen lehet, hogy tényleg elbúcsúzunk tőle!

Régóta kering egy olyan pletyka, hogy Chris Evans hamarosan szögre akasztja Amerika Kapitány pajzsát, mert már szívesebben forgatna színészként (és főleg újdonsült rendezőként) mást is, nemcsak szuperhősfilmeket. És ott van az a nem elhanyagolandó tény is, hogy egy ideje már neki is 15 millió dollárt kell kifizetni egy-egy Marvel-blockbusterért (ennyit kapott többek között az Amerika kapitány: Polgárháborúért és a Bosszúállók: Végtelen háborúért is). Vagyis könnyen lehet, hogy a pletyka tényleg beigazolódik, és a Disney úgy próbál majd spórolni a költségeken, hogy megritkítja kissé a szuperhősök csapatát, hiszen a lassan 11 éve egymásra épülő Marvel-filmeket így is-úgy is megnézi mindenki a moziban.

Egyelőre csak egy rajongói konteó, de azért van benne ráció, hogy a Marvel-hősök az április 26-án mozikba kerülő Bosszúállók: Végjátékban valahogyan visszaforgatják az idő kerekét, megakadályozzák Pókember, Doctor Strange, Star-Lord, Groot, Darázs, Skarlát Boszorkány, Vízió és a fél univerzum elporladását – viszont ezt csak azon az áron tudják megtenni, hogy mondjuk Amerika Kapitány végérvényesen és visszavonhatatlanul meghal... Alighanem maga Chris Evans is tisztában van a rajongói találgatásokkal, mivel pont ezeket figurázta ki a Hollywood Reporternek adott interjújában,amikor megkérdezték tőle, látta-e már a három órás Végjátékot:

Jó volt. Tényleg nagyon jó film. Láttam, és imádtam. De csak az első egy órát. Tényleg csak azt, mert miután meghaltam Tony Stark kezei közt, azt mondtam magamnak, hahó, hát minek nézzem meg a maradék részt? Háromszor is összeszorult a torkom. Néztem a saját halálomat, és közben az járt a fejemben, hogy ez tényleg egy hosszú film! Az első vágás után három órás lett – és ebből egy óra csak az én temetésem!

Az elviccelt interjú alatt persze semmi konkrétumot nem tudtak kihúzni Chris Evansból, folyton csak ködösített és mellébeszélt. Szerinte például nem lesz több trailer az áprilisi premierig, mert akkor kiderülne egy esemény, ami sok-sok szereplőt érint:

Nem hiszem, hogy összevágnának még egy előzetest hozzá, mert az már elspoilerezne egy bizonyos jelenetet. Melyiket? Majd meglátja mindenki, arról beszélek, amikor a legtöbb karakter... na de ez az, amiről nem mondhatok senkinek semmit!

Amerika Kapitány lehetséges halála és Chris Evans távozása mellett egyébként egyre többet pletykálnak arról is, hogy Robert Downey Jr.-t is nyugdíjba küldené a Marvel. Egyrészt a sztár igencsak megkéri az árát egy-egy hakninak (a 2012-es Bosszúállókért és a Vasember 3-ért nem kevesebb, mint 100 millió dollárt kapott összesen!), másrészt lényegében bárki lehet a vörös-arany bádogruhában, hiszen úgysem látszódik az arca. Ráadásul a Marvel-képregényekben is előfordult, hogy Tony Stark helyett egy fekete tinilány, Riri Williams, sőt, Fátum doktor(!!!) repkedett a Vasember-páncélban. (via Digital Spy)