Tévesen a Gyalog galoppról tudósított a Fox News

Már John Cleese-hez, a Monty Python tagjához is eljutott a híre, hogy a konzervatív tévécsatorna hírműsorában egy amerikai tiltakozó saját gondolataként közvetítették a népszerű vígjáték egyik közismert idézetét.

A Fox News The Story című műsorában Martha MacCallum számolt be róla, hogy belső zavar támadt a George Floyd meggyilkolása miatt tiltakozók körében, miután egy Raz Simone nevű hiphopművészt azzal vádolnak a társai, hogy a CHAZ (azaz a Capital Hill Autonomous Zone, a tüntetők által elfoglalt és önállónak kikiáltott terület Seattle-ben) vezetőjének akarja választani magát.

Mindezt a műsorvezető egy azóta törölt Reddit bejegyzéssel illusztrálta.

„Azt hittem, autonóm közösség vagyunk. Egy anarchoszindikalista közösség, és hetenként felváltva mindig más gyakorolja a végrehajtó hatalmat”

– olvasható a posztban, amit a The Storyban úgy olvastak be, mintha az illető saját gondolata lenne, pedig ő csak a Gyalog galopp című Monty Python-filmből idézett.

Miután az elmúlt hétvégén a teljes közösségi média a Fox Newson élcelődött, a zseniális baki híre eljutott a Monty Python csoport egyik tagjához, John Cleese-hez is, aki azonnal reagált is a dologra a Twitteren. „BREAKING: a Fox Newsnál senki sem látta a Gyalog galoppot!” – írta a komikus, aki természetesen a szóban forgó videót is kirakta, de viccesen a végére biggyesztette azt a figurát a filmből, akihez valójában köthetők az idézett szavak.

Később Cleese továbbfűzte a gondolatmenetet, és kirakott a Twitterre egy saját magát uralkodóként ábrázoló képet is, amelyhez a következő sorokat írta: „BREAKING: sok belső küzdelem után a CHAZ tagjai egyöntetűen megválasztottak egy erős és rátermett új vezetőt”. A szóban forgó félreértett idézet egyébként a Gyalog galoppnak abban a jelenetében hangzik el, amikor Artúr király találkozik két paraszttal, és a királyukként mutatkozik be, egyikük azonban vitatja, hogy ő lenne a vezetőjük.


(via Uproxx, The Hollywood Reporter)