Titokban készült, új David Lynch-filmet mutatnak be Cannes-ban

Eddig azt sem tudtuk, hogy dolgozik valamin a veterán rendező.

Május 17. és 28. között rendezik meg idén a filmvilág első számú fesztiválját, amelynek csütörtökön jelentik meg a versenyprogramját. A Variety megtippelte, hogy milyen címek várhatóak, és még a bennfenteseket is meglepetésként érhette a hír, miszerint titokban készült egy új David Lynch-film, amelyet be is mutatnak Cannes. Az értesülést több forrás is megerősítette, de mást egyelőre nem tudni a projektről, leszámítva, hogy Laura Dern is szerepel benne több állandó Lynch-színész mellett. Még az is lehet, hogy nem egy filmről, hanem a Wisteria című sorozat önálló pilotjáról van szó, amiben elvileg Dern és Naomi Watts is szerepel.

Ami egész biztos, hogy két nagyon várt hollywoodi film premierje is Cannes-ban lesz, itt vetítik le először a Top Gun: Mavericket és Baz Luhrmann Elvis-filmjét.

Ezek a filmekre lehet még számítani:

Three Thousand Years of Longing – George Miller (Mad Max) romantikus fantasyje Tilda Swintonnal és Idris Elbával

Crimes of the Future - David Cronenberg sci-fi thrillere Léa Seydoux, Kristen Stewart és Viggo Mortensen főszereplésével. A sztori egy olyan jövőben játszódik, ahol az emberek már elérték a poszthumán állapotot, és akik már látták a filmet, azt mondják, hogy ez lesz Cronenberg egyik legmegosztóbb munkája, valószínűleg sok néző ki is sétál majd róla.

Forrás: Ingenious Media

 

Showing Up – Kelly Reichardt új, A24 által gyártott filmjében Michelle Williams egy olyan művészt alakít, aki egy, a karrierjét megváltoztató kiállítást készít elő.

Lightyear – A Fel! és az Agymanók után a Toy Story előzményfilmjének is a Francia Riviérán lehet a premierje.

L’immensita - Emanuele Crialese filmjében Penelope Cruz alakítja a főszerepet, a történet az 1970-es évek Olaszországában játszódik, és egy olasz család életén keresztül követhetjük a társadalmi változásokat.

Broker – A japán Hirokazu Kore-eda (Bolti tolvajok) első koreai nyelvű filmjében az Élősködők sztárja, Song Kang-ho alakítja a főszerepet. A sztori egy olyan világban játszódik, ahol megszokott dolog a nem kívánt csecsemőket névtelenül leadni egy dobozban.

Decision to Leave - Park Chan-wook (Oldboy) új filmjében egy detektívet követhetünk, akinek a hegyek közt kell kivizsgálnia egy feltételezett gyilkosságot.

Tori et Lokita – A kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne testvérek új filmje két Belgiumban élő afrikai menekült barátságáról szól.

Csajkovszkij felesége - Kirill Szerebrennyikov új filmje minden idők leghíresebb orosz zeneszerzője és a felesége közti viharos kapcsolatot boncolgatja. Szerebrennyikov előző két filmje is Cannes-ban mutatkozott be, de akkor nem engedték meg neki, hogy elhagyja Oroszországot és részt vegyen a premieren. A rendező azóta Németországba emigrált.

Triangle of Sadness – A svéd Ruben Östlund (Lavina, A négyzet) új szatírájában Woody Harrelson egy luxushajó marxista kapitányát alakítja, és olyan utasai vannak mint Frank Sinatra és Marilyn Monroe. A rendező jelenleg azon dolgozik, hogy lerövidítse valahogy a háromórás játékidőt.

Via: Variety