Tom Cruise a Nemzetközi Űrállomáson fog filmet forgatni Elon Muskkal?

Erről társalog a SpaceX és a Tesla milliárdos tulajdonosa a NASA-val a Twitteren.

Ahogy arról pár napja mi is beszámoltunk itt a Port.hun, Tom Cruise állítólag összeállna a milliárdos Elon Muskkal és a SpaceX (Space Exploration Technologies) űrkutatási vállalattal, hogy közösen készítsenek a valódi űrben egy olyan látványos akciófilmet, ami nem a Mission: Impossible franchise része. Az amerikai adófizetők pénzéből működő űrkutatási hivatal, a NASA igazgatója, Jim Bridenstine örömmel üdvözölte Tom Cruise nagyszabású terveit a Twitteren, hiszen a SpaceX lényegében „a NASA alvállalkozója”:

A NASA izgatottan várja, hogy együtt dolgozhasson @TomCruise-zal egy filmen a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén! Szükségünk van a népszerű médiamegjelenésekre, ezáltal is inspirálva a mérnökök és a tudósok új generációját, hogy a NASA ambiciózus tervei valóra váljanak.

És bár Elon Musk pont nem volt ott a NASA-igazgató posztjának címzettjei közt, a Twitteren azt válaszolta neki:

Nagyon jó lenne!

Az 57 éves, de többnyire inkább nyúzott arcú negyvenesnek kinéző Cruise mindig is híres volt arról, hogy életveszélyes forgatási kunsztokkal kísérti a sorsot, és presztízskérdést csinál abból, hogy ne helyettesítse dublőr. A Mission: Impossible-filmek forgatása alatt ő maga lengedezett Dubajban a világ legmagasabb felhőkarcolóján, a Burdzs Kalifa-tornyon, de kapaszkodott felszálló repülőgép oldalán, zuhant már le egy baki miatt helikopterről úgy, hogy csak a kötélen vitt rakományban tudott megkapaszkodni, 2500 méter magasból nyomott le többször is szkafanderes ejtőernyős ugrást és pár éve a fél világ láthatta, ahogy két toronyház között elvét egy ugrást, és nekicsapódik a falnak, a bokatörése miatt hónapokra megbénítva a forgatást. Ezek után már tényleg csak a világűr az, amivel fogatási helyszínként emelheti az eddigi téteket. (via Uproxx.com)