Tom Hanks ismét Spielberggel forgat filmet

Hanks és Meryl Streep lesz a The Post főszereplője, amiben a vietnami háborúról szóló titkos Pentagon-jelentésé a főszerep.

Steven Spielberg mintha nem akarná tudomásul venni, hogy már nem az ezredfordulón vagyunk, hanem 2017-ben. Ahelyett ugyanis, hogy teljesítené a régi álmait, és rendezne végre egy tisztességes Indiana Jones-folytatást, egy ütős Bond-kalandot, vagy egy új Star Wars-filmet, megint Tom Hanks segítségével és egy történelmi-politikai-életrajzi témával próbál újabb Oscar-díjhoz jutni.

Hanks és Spielberg korábban együtt dolgoztak az 1998-as Ryan közlegény megmentésén, a 2002-es Kapj el, ha tudsz!-on, a 2004-es Terminálon és a 2015-ös Kémek hídján, valamint a 2001-es Az elit alakulaton és a 2010-es The Pacific - A hős alakulaton is.

Ezúttal is egy komoly történelmi-politikai témát húznak elő a tarsolyukból: Spielberg a The Post című új filmjének témája ugyanis az elhíresült Pentagon-ügyirat lesz. Ez az eset 1971-ben történt, amikor egy Daniel Ellsberg nevű katonai elemző kiszivárogtatta a The New York Timesnak azokat a titkos jelentéseket, amiket a Pentagonban állítottak össze a Vietnamban 1945 és 1967 között történtekről. Az amerikai bíróság azonban megtiltotta a Timesnak az iratok további publikálását, ekkor azonban a Washington Post kiadója is a Time mellé állt, és a pereskedést is vállalva megjelentették a az eltitkolt jelentéseket. 

Tom Hanks a Washington Post szerkesztőjét, Ben Bradlee-t alakítja majd a filmben, Meryl Streep pedig a Post lapkiadóját, Kathrine Grahamet. Azt viszont egyelőre nem tudni, Spielberg kinek szánja a szivárogtató katonai elemző szerepét.  (via Movieweb)