Tom Hankséket kiengedték a kórházból, több más sztár viszont belejelentette, hogy koronavírusos

Ez a járvány tényleg nem válogat. A Hanks család után további hírességekről derült ki, hogy elkapták a betegséget.

Tom Hanksről és Rita Wilsonról a múlt héten derült ki, hogy pozitív lett a koronavírustesztjük: ezt ők maguk jelentették be az Instagramon, ahol pár naponta életjelet is adtak magukról – a jelek szerint a körülményekhez képest jól érezték magukat, és nem veszítették el derűlátásukat sem.

A párhoz közel álló forrás szerint a sztárpárt hétfőn kiengedték az ausztrál kórházból – az országban Hanks következő filmje, a Baz Luhrmann rendezésében készülő (pontosabban jelenleg nem készülő, hiszen leállították a forgatást) Elvis Presley életrajz miatt tartózkodtak. A karantént ugyanakkor továbbra is tartaniuk kell, így egy bérelt lakásban különítik el magukat.

Időközben viszont sajnos több másik sztárról is kiderült, hogy elkapta a vírust. Az ukrán születésű Olga Kurylenko, A Quantum csendje sztárja a szomorú hírt Instagram oldalára írta ki, ahol már két bejegyzéssel is jelentkezett. A másodikban megköszöni mindenkinek a támogatást, és megpróbál egy kis ismeretet is terjeszteni a betegséggel kapcsolatban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thank you to everyone who has sent me well wishes, I’m overwhelmed with everyone’s kindness. I wanted to take this opportunity to answer the most common questions that I’ve been asked regarding Coronavirus. Why I’m not in hospital? Because hospitals are full and they are only taking patients that are struggling with life, if I understand correctly. I was told that if I get worse to call an ambulance. Where I got tested? In the hospital when an ambulance took me there after I called because my fever was over 39. How did I get tested? They took a swab from my throat. Where did I get coronavirus? Impossible to know. It could be anywhere. I could have touched a taxi handle and gotten it from there. It’s on surfaces! For a week my temperature was stable 38. Sometimes up to 38.5. Today it’s come down Спасибо всем за поддержку и за тёплые слова!!! Вот ответы на некоторые из ваших вопросов: Почему я не в больнице? Потому, что больницы переполнены и забирают только людей которые борются с жизнью. Мне сказали что если станет хуже звонит опять в скорую. Где мне сделали тест? В больнице куда меня привезла скорая с температурой выше 39. Как сделали тест? Берут мазок в горле. Где я заразилась коронавирусом? Невозможно знать, так как это может быть где угодно! Он на поверхностях. Я могла открыть дверь такси и поймать его с дверной ручки. Неделю моя температура была 38-38,5. Сегодня она уменьшилась #Coronavirus #коронавирусp #StaySafe

Olga Kurylenko (@olgakurylenkoofficial) által megosztott bejegyzés,

A színésznő azt írja, otthonában gyógyul, mivel a kórházak tele vannak, és csak az életveszélyben lévő betegeket fogadják. De amennyiben rosszabbodik az állapota, azt mondták neki, azonnal hívjon mentőt, és természetesen a tesztet is a kórházban végezték el rajta. Kurylenko sajnos nem azok közé tartozik, akiknek enyhék a tünetei: 39 fokos volt a láza, ez azóta 38–38,5 fokra csökkent.

Állítása szerint nem tudni, hol fertőződött meg – lehet akár egy taxiajtó kilincse vagy bármi más, hiszen a vírus minden felületen ott lehet. Kurylenkóval ellentétben a szintén vírusos Idris Elbának, a Luther sztárjának egyáltalán nincsenek tünetei. Ő nem érezte rosszul magát, csak azért kérte a tesztet, mert kapcsolatba került egy fertőzött személlyel – és a teszt pozitív lett, ezért a színész most otthonában izolálta magát.

A legutóbbi sztár, akiről kiderült a betegség, nem más, mint a Trónok harca rettenthetetlen Tormundja, Kristofer Hivju, aki szintén az Instagramra írta ki a kedvezőtlen híreket. Hivju csak enyhe tüneteket produkált, ezért ő sincs kórházban: családjával együtt oslói otthonában izolálta magát. És ő is kihasználta az alkalmat egy kis ismeretterjesztésre, és arra int mindenkit, hogy mosson sűrűn kezet, tartson legalább másfél méteres távolságot másoktól, de leginkább maradjon otthon.

„Együtt le tudjuk győzni ezt a vírust, és megelőzhetjük a krízist a kórházakban”

– írja a színész az őt és feleségét ábrázoló fotó mellett.


(port.hu összeállítás)