Transformers animációs filmet tervez a Toy Story 4 Oscar-díjas rendezője

Előzménytörténet lesz, ami azt mutatná be, miként robbant ki a polgárháború Optimus fővezér és Megatron között a Cybertronon.

Bár a 2007 óta világszerte hódító Transformers-mozifilmek közül a 2018-as Űrdongó muzsikált a legszerényebben a kasszáknál (467,9 millió dollárt kaszált, miközben Michael Bay korábbi filmjei közül nem egy lépte át a bűvös 1 milliárdos bevételt), kritikailag ez aratta a legnagyobb sikert. Így most a rajongók is abban bíznak, hogy a Paramount a retró vonalat viszi tovább, és azokat a szögletesebb Autobotokat és Álcákat láthatjuk majd a későbbiekben is a vásznon, akik a '80-as évek képregényeiben és animációs filmjeiben szerepeltek (utóbbiak közül az 1986-os egész estés mozifilm máig a rajongók nagy kedvence).

Az biztos, hogy a Paramount Animation és a Hasbro jelenleg épp egy animációs előzményfilmen dolgozik. Azt most még egyelőre nem tudni, hogy a Michael Bay-féle futurisztikus dizájnt vagy az Űrdongó múltidéző G1-stílusát viszik-e tovább. Az viszont biztos, hogy maga a történet a Cybertron bolygón fog játszódni, és azt mutatja be, mi miatt lett halálos ellenség Optimus fővezér és Megatron, akik később még a Földön is tovább folytatták a galaktikus polgárháborújukat.

Jonas Rivera, Mark Nielsen és Josh Cooley büszkén pózolnak a Toy Story 4-ért kapott díjaikkal a 2020-as Oscar-gálán (fotó: Amy Sussman/Getty Images)

 

Az új Transformers-rajzfilm rendezője Josh Cooley lesz, aki idén vehetett át Oscar-díját a Toy Story 4-ért, előtte pedig olyan Pixar-meséken dolgozott forgatókönyvíróként, animátorként és storyboard artistként, mint az Agymanók, a Fel! a Verdák 1-2 és a L'ecsó. A forgatókönyvet Andrew Barrer és Gabriel Ferrari írják (a Deadline magazin értesülései szerint már évek óta ezen dolgoznak), ami szintén jó választás a Paramount stúdió részéről, hiszen a páros korábban A Hangya és a Darázs írócsapatában is benne volt, így szinte biztosan garantált a látványos akció és a sok humor. A producer pedig Lorenzo di Bonaventura lesz, aki eddig az összes Transformers-mozifilm megszületésénél jelen volt, az Űrdongót is beleértve. (Indiewire.com)