Trump azt hitte, Tom Hanks és Rita Wilson meghalt a koronavírus miatt

Az amerikai elnök csúnyán félreértett valamit. A Fehér Ház tisztviselőinek kellett lebeszélniük róla, hogy lerója a kegyeletét kedvenc online felületén, a Twitteren.

Szűk egy hete számoltunk be róla, hogy az Ausztráliában tartózkodó, és ott koronavírussal ágynak esett sztárt és feleségét elengedték a queenslandi kórházból, ahol ápolták őket, és attól fogva egy bérelt lakásban élik tovább elkülönített életüket. Donald Trump azonban a The Courier-Mail értesülései szerint félreértette a ’discharged’, azaz ’elbocsátották’ szót, amikor a beosztottai jelentették neki az esetet.

Nem világos, hogy ezen a szón mit lehet félreérteni (bár ugye Trumpról van szó) – lehet, hogy az elnök azt hitte, a testük engedte el a lelküket? Amerika első emberének pedig első ötlete természetesen a Twitter volt, és azonnal írni akart Hanksék családjának egy részvétnyilvánító posztot, de szerencsére a Fehér Ház hivatalnokai lebeszélték róla, miután a helyi amerikai nagykövetség és az ausztrál egészségügyi hatóságok hivatalosan is küldtek tájékoztatást róla, hogy a színész és felesége életben van.

Azóta Tom Hanks Sandra nevű testvére is lenyilatkozta, hogy a sztár és Rita Wilson nemhogy életben van, de egyre jobban érzik magukat.

„Tom és Rita jól vannak, és folyamatosan javul az állapotuk.

Ahogy az a vírusfertőzött, de amúgy egészséges felnőttektől elvárható, a legjobb úton vannak a gyógyulás felé. Napról napra jobban érzik magukat” – számolt be róla Sandra Hanks Benoiton a People magazinnak.

Ahogy arról mi is írtunk, Tom Hanks március 12-én írta ki az Instagramra, hogy feleségével, Rita Wilsonnal együtt – akivel a Baz Luhrmann rendezésében készülő, jelenleg elhalasztott Elvis Presley életrajzi film munkálatai miatt tartózkodnak Ausztráliában – koronavírussal diagnosztizálták őket, miután influenzaszerű tüneteket tapasztaltak magukon.

A színész ezt követően rendszeresen adott életjelet magáról a közösségi médiában, például többször megköszönte a segítséget a róluk gondoskodóknak. Legutóbb öt nappal ezelőtt rakott ki az Instagramra egy Corona márkájú régi írógépet ábrázoló fotót,

és számolt be az egészségi állapotáról (láza már nincs, de az egyéb tünetek, például a végtagfájdalom még fennállnak, viszont sokkal jobban zavarja, hogy a felesége folyton megveri kártyában).


(via NME)