Úgy néz ki, tényleg folytatódik a Joker

És ugyanabban az univerzumban játszódik majd, amelyikben az első fekete Superman filmje.

A Joker bemutatója óta folyamatosak a találgatások arról, hogy készül-e folytatás a két Oscar-díjat elnyerő, több mint 1 milliárd dollárt termelő filmhez. Sőt, a rendező, Todd Phillips szerint a főszerepet alakító Joaquin Phoenixszel ők már a forgatás második hete óta beszélnek egy második részről, mert „jó móka ilyesmiről beszélgetni.” A The Hollywood Reporter 2019 októberében már szinte tényként számolt be arról, hogy készül a folytatás, Phillips viszont úgy reagált a cikkre, hogy „nincs szerződés”, de nem is zárta ki a lehetőséget, hogy visszatérnek Joker karakteréhez.

A lap viszont most újra elővette a témát, és azt állítják egy belsős forrásra hivatkozva, hogy a Warner Bros’ felvette a bemutatónaptárába a Joker 2-t, ami ugyanabban az univerzumban játszódna, mint az első fekete Superman filmje.

A DC egyébként termékeny időszakában van, hiszen az új Superman mellett készül a Wonder Woman 3. része és egy Zatanna-film is Az ígéretes fiatal nőt jegyző Emerald Fennell rendezésében. A James Gunn-féle The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag pedig már kész, és augusztus 5-én befut a magyar mozikba is.

Phoenixet legközelebb Ridley Scott Napoleon-filmjében láthatjuk majd Jodie Comer (Megszállottak viadala) partnereként, illetve az Ari Aster-féle Disappointment Blvd.-ban, míg Phillips Hulk Hoganről forgat életrajzi filmet Chris Hemsworth főszereplésével.

via: NME