Újabb bőrt húznak le a Reszkessetek, betörőkről

Az 1990-ben készült karácsonyi klasszikust a Disney forgatja újra. Ugyanez a sors vár az Éjszaka a múzeumban és a Tucatjával olcsóbb című filmekre.

A Disney, miután nyélbe ütötte a szerződést a Fox-szal, a filmstúdió filmes könyvtárát is megörökölte, és átböngészve a címeket, úgy döntött, hogy rebootot készít a Macaulay Culkin főszereplésével készült Reszkessetek, betörők, az Éjszaka a múzeumban, az Egy ropi naplója és a Tucatjával olcsóbb című sikerfilmekből.


Bob Iger, a Disney vezérigazgatója jelentette be a hírt, ahogy azt is, hogy a rebootok a filmes óriásvállalat novemberben induló Disney+ streamingszolgáltatásán lesznek majd elérhetők.
Iger szerint a rebootok a régiek újragondolásai lesznek az új generáció számára, de az még nem derült ki, hogy egészestés filmekben, vagy sorozatokban gondolkodnak.

Érthető az igyekezet, hiszen - kis túlzással, - amihez a Disney hozzányúl, az arannyá válik, igen, még a remake-ek is, legalábbis pénzügyi szempontból. A Szépség és a Szörnyeteg élőszereplős film elkészítése akkora siker lett, hogy azóta szakmányban gyártják a rebootokat és a régi rajzfilmklasszikusok élőszereplős verzióit. Az oroszlánkirály nem rég bemutatott CGI-szereplős rebootja már egymilliárd dollárnál jár a mozipénztáraknál, csakúgy, mint az Aladdin Will Smith-szel súlyosbított verziója.

via Independent