Újabb előzetest kapott az idei év legjobban várt magyar filmje!

Az X – A rendszerből törölve egy kőkemény, izgalmas krimi a Liza, a rókatündér rendezőjétől.

Újabb ütős előzetest kapott Ujj Mészáros Károly krimije, az X – A rendszerből törölve. Vigyázat, felkavaró lehet a tartalom! Van benne gyilkosság, meztelenkedés, vér, gonoszul vigyorgó Kulka János, és amin a leginkább meglepődtem: olyan elemi erejű, nyomasztóan jó skandináv krimis hangulat, amiről sosem gondoltam volna, hogy a magyar filmesek képesek lesznek egyszer összehozni!

Liza, a rókatündér rendezőjének új filmjében ismét szerepelt Balsai Mónika , de ezúttal egy olyan rendőrnőt alakít, aki ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten elkövetett öngyilkosságok valójában összefüggnek: mind egy gonosz sorozatgyilkos műve! Csakhogy a rendőrnő most épp használhatatlan: férje öngyilkossága óta pánikbeteg, a terepen leblokkol, képtelen részt venni a fővárosi rendőrség munkájában és kamasz lányával sem találja meg a hangot.

Ráadásul jönnek a választások, az utcákon eluralkodik a káosz. Vandálok, tüntetők, anarchisták teszik lehetetlenné a békés életet, a zsaruk nem érnek rá egy állítólagos sorozatgyilkos bebizonyíthatatlan ügyeivel foglalkozni. Kivéve a pesti központba felkerült, új tisztet (Schmied Zoltán), aki más, mint a többiek, felfedezi kolléganője különleges tehetségét, és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a  felderítetlen esetek nyomába: egyre jobban belekeverednek egy szövevényes bűncselekmény-sorozatba, amelynek gyökerei a régmúltba nyúlnak, és nagyhatalmú emberekhez vezetnek. Vajon pont Kulka János közülük az egyik, aki ebben a trailerben is ördögien vigyorog?

A november 1-jén mozikba kerülő X színészgárdájának nagy része már a Lizában is együtt dolgozott Ujj Mészáros Károly rendezővel. A rendőröket Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs alakítják, de fontos feladatot kapott Fekete Ernő, Molnár Áron, Szabó Győző, Básti Juli, Szirtes Ági, Kőszegi Ákos és Schneider Zoltán is.