Újabb mocskos ügyet dolgozott fel a Netflix

Filthy Rich címmel készült dokusorozat Jeffrey Epsteinről, az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt milliárdosról, aki a börtönben lett öngyilkos.

Bikram jóga atyjának zaklatási ügyeiről forgatott film után egy újabb mocskos és megrázó témába ásta bele magát a Netflix. Lisa Bryant rendezésében négyrészes dokumentumsorozat készült Filthy Rich címmel Jeffrey Epsteinről, az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt, a magánszigetén pedofiloknak fenntartott prostituált-hálózatot működtető, különc milliárdosról, aki a börtönbüntetése alatt öngyilkos lett, számos konteót elindítva ezzel.

A milliárdos üzletember Epsteinről a 2019-es előzetes letartóztatása után kezdtek el cikkezni a lapok, addig ugyanis a legfelsőbb köröket is átszövő kapcsolatainak köszönhetően (többek között két amerikai elnökkel, Bill Clintonnal és Donald Trumppal is jóban volt) teljes érinthetetlenséget élvezett. Annak ellenére, hogy a saját karibi szigetét, a Virgin-szigetektől megvásárolt Kis St. James-szigetet már évtizedekkel ezelőtt is csak úgy emlegették: „az orgiák szigete”. Már 2005-ben megvádolták pedofíliával egy 14 éves lány sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt, ám akkor a jó kapcsolatainak köszönhetően megúszta 13 hónapnyi börtönnel, ahonnan ráadásul heti hat napon munkavégzés címén kijárhatott a Palm Beach-i luxusvillájába.

A 2019-es vád szerint Epstein rendszeresen vitt a helikopterével és a magánrepülőjével 16 éves (vagy még ennél is fiatalabb), általában nehéz anyagi körülmények között élő lányokat a magánszigetére a világ minden tájáról, Mexikótól Szlovákiáig. Az itt kiépült szexhálózat menedzselésében nagy szerepet játszott egy Sarah Kellen nevű nő, és Epstein volt barátnője, Ghislaine Maxwell, aki a szintén nem kimondottan szent életű brit sajtómágnás, a milliárdos sikkasztási botrányba keveredett Robert Maxwell lánya. A vád szerint Epsteinék nemcsak a maguk szórakoztatására szervezték be a fiatal lányokat, hanem kerítőként másoknak is: többek között II. Erzsébet fiának, András yorki hercegnek, ami hatalmas botrányt okozott a brit királyi udvarban.

A több ezer oldalra rúgó vádirat, no és persze a legalább ekkora terjedelmű oknyomozó újságírói anyagok szerint Epstein Clinton és Trump mellett jó viszonyt ápolt Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszterrel, Tony Blair volt brit miniszterelnökkel, Kevin Spacey-vel, Woody Allennel, Alec Baldwinnal, Ralph Fiennesszal, Dustin Hoffmannal, Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökössel, Elon Muskkal, Rupert Murdoch médiamogullal és Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 volt vezetőjével is. Számos közös fotó készült róluk különböző rendezvényeken, és nem egy ember neve a fentiek közül szerepel Epstein magángépének hivatalos utaslistáján is.

Epstein máig tisztázatlan körülmények között, 2019. augusztus 10-én manhattani börtöncellájában a lepedőjével felakasztotta magát (holott nem is lehetett volna egyedül a zárkában, és félóránként egy-egy őrnek kellett volna ellenőriznie). A Filthy Rich: Jeffrey Epsteinben a milliárdost szexuális zaklatással vádoló száz nő közül többen is megszólalnak. A dokusorozat május 27-én kerül fel a Netflix kínálatába. (via The Independent)