Újabb sztár száll be az Ewan McGregor-féle Ragyogás 2-be

Rebecca Ferguson is benne lesz a felnőtt Danny Torrance-ról szóló Doctor Sleepben.

A Hóember és a Mission: Impossible-filmek sztárja, Rebeca Ferguson is csatlakozott a legújabb Stephen King-adaptáció, a Warner stúdiónál készülő Doctor Sleep szereplőgárdájához, bár egyelőre még nem tudni, kit fog alakítani - írja a Variety. A film a nagy sikerű Ragyogás folytatása lesz, King 2013-ban megjelent természetfeletti thrillerje alapján. A rendező Mike Fanangan, aki tavaly már forgatott egy Stephen King-filmet a Netflixnek, Gerald's Game címmel.

A Doctor Sleep főhőse nem más, mint A ragyogás kisgyereke, Danny Torrance – a világtól elvonultan élő, alkoholista felnőttként. Őt a filmváltozatban Ewan McGregor fogja alakítani, rajta keresztül ismeri majd meg a néző, hogyan ment tönkre Danny élete a Panoráma hotelben történt borzalmak miatt. A történet idején a felnőtt Torrance egy kisvárosban él, és az ottani hospice kórházban segít be, hogy az ottani betegeknek minél fájdalommentesebb legyen a halála (erre utal a cím is). Csakhogy a múltja utána nyúl: kiderül, hogy a kis unokahúgának, Abra Stone-nak is ugyanolyan furcsa képességei vannak, mint neki – és már szemet is vetett rá az ilyen emberekkel vámpírként táplálkozó szekta, a True Knot!

A Stephen King-rajongók egyébként igencsak el vannak mostanában kényeztetve, hiszen jóformán hetente jelentik be a stúdiók az újabb és újabb adaptációkat. 2019-ben jön az Az 2, a Hulu és J.J. Abrams gőzerővel dolgozik a Castle Rock szérián, a CBS sorozatot készít a Végítéletből, tévésorozat készül a Setét toronyból. Spielberg filmre vinné a Talizmánt, bejelentették az Engedjétek hozzám a kisdedeket filmváltozatát, jön A hosszú menetelés, a Hang nélkül forgatókönyvírói, .