Újra együtt Viggo Mortensen és a Zöld könyv rendezője

Az Erőszakos múlt és az Eastern Promises – Gyilkos ígéretek sztárja és Peter Farrelly ismét viccesen nyúlnak majd egy történelmi témához.

A Zöld könyv – Útmutató az élethez 2019-ben egy sor díjat nyert, köztük a legjobb filmnek, a legjobb mellékszereplőnek és a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscart, így nem csoda, hogy rendezője, az addig testvérével, Bobby Farrellyvel jórészt őrült vígjátékokat (Keresd a nőt!, Tökös tekés, Dumb és Dumber) jegyző Peter Farrelly újból összeáll a 2018-as mű főszereplőjével, Viggo Mortensennel.

Az új együttműködésről egyelőre nem sokat lehet tudni, csupán annyit, hogy egy, a vietnami háború idején játszódó dramedyről van szó, ami Joanna Molloy és John „Chickie” Donohue The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War című könyvének lesz az adaptációja.

A projektnek most még címe sincs, és Mortensenen kívül nem tudni, ki fog még játszani benne. De az eredeti könyv címéből arra lehet következtetni, hogy a filmben a történelem ismét egy road movie-ba oltott buddy movie-nak szolgál majd hátteréül.

A könyv egyébként az egyik írója, John „Chickie” Donohue igaz története, aki 1967-ben azért lépett be a seregbe, hogy megkereshesse Vietnamban szolgáló gyerekkori haverjait, és ismét együtt sörözhessenek. A Skydance Media berkeiben készülő adaptáció forgatókönyvét Farrelly mellett Pete Jones (Elhajlási engedély) és a Zöld könyvet is jegyző Brian Currie írta.


(via The Hollywood Reporter)