Újra összeálltak egy film erejéig az Erőszakik sztárjai – FOTÓVAL!

Colin Farrell és Brendan Gleeson a The Banshees Of Inisherin című drámában az 1923-as ír polgárháború közepén sodródnak ellentétes oldalra, a rendező most is Martin McDonagh.

Közel másfél évtized telt el azóta, hogy az ír rendező-forgatókönyvíró, Martin McDonagh 2008-ban Colin Farrell és Brendan Gleeson főszereplésével leforgatta az In Bruges című akcióvígjátékot, ami nálunk anno az Erőszakik címet kapta. Azóta McDonagh elkészítette a két Oscar-díjjal jutalmazott Három óriásplakát Ebbing határábant is, most mégis azon pörög a fél internet, hogy a legújabb produkciójában, ami a The Banshees Of Inisherin címet viseli, újra Colin Farrell és Brendan Gleeson a főszereplők. A Vanity Fair magazin egy exkluzív képsorozatot is közölt a film jelenetfotóiból:

A film két régi barátot követ nyomon, akik 1923-ban az ír polgárháború ellentétes oldalán állnak, így eltávolodnak egymástól. A rendező így fogalmazott a Vanity Fairnek adott friss interjújában:

Egy szakítástörténetet akartam elmesélni, ami arról szól, hogy a dolgok egy egyszerű, szomorú kiindulópontból feltartóztathatatlanul rosszabbra fordulnak. Az ír polgárháború két olyan fél között zajlott, akik egy évvel korábban ugyanazon az oldalon álltak, és a britek, a Brit Birodalom ellen harcoltak. Ennek a háborúnak a tragédiája az volt, hogy minden résztvevő közeli barát volt – és aztán egymást kezdték el gyilkolni.

A The Banshees of Inisherin az első olyan film, amit McDonagh szülőhazájában, Írországban forgatott. Azon belül is Inishmore és Achill szigetén, közel ahhoz a helyhez, ahol a szülei élnek, és ahol ő maga is felnőtt. A filmben végig törekedett a korhűségre, és a szereplők is az 1923-ban használt, helyi dialektusban beszélnek.

A film október 21-én kerül a mozikba a Searchlight Pictures jóvoltából, de először valószínűleg a rangos velencei nemzetközi filmfesztiválon lesz a díszbemutatója. (via Vanity Fair & Theplaylist.net)