Ütős trailer jött ki Az unoka című magyar thrillerhez

Ez lesz a Mindenki című magyar kisjátékfilmért Oscar-díjjal jutalmazott Deák Kristóf első mozifilmje.

A tél folyamán kerül majd a hazai mozikba a Mindenki című magyar kisjátékfilmért Oscar-díjjal jutalmazott Deák Kristóf első mozifilmje, Az unoka. Az izgalmas thriller hivatalos forgalmazója, a Forum Hungary a napokban egy kedvcsináló előzetest, azaz egy teaser trailert is kirakott a YouTube-ra. Íme: 

Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi (Blahó Gergely), akinek az imádott nagyapja (Jordán Tamás) egy lelketlen csalás áldozatává válik. Ez a film címéből és a fenti előzetesből kiindulva gyaníthatóan az úgynevezett unokázás lesz, amikor is a bűnözők rendszerint éjjel telefonálnak rá a rászedett, idős áldozataikra azzal, hogy az illető fia vagy unokája részegen súlyos balesetet okozott egy drága luxusautó sofőrjének, ezért most azonnal át kéne adni 1-2 millió forintot (vagyis az idős rokon összes megtakarított pénzét) az ügy elrendezése érdekében a csalónak.

Rudi a filmben elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot a szemérmetlen gazság után. Ehhez azonban találékonyságra, rafinériára és önbizalomra van szüksége – valamint egy csapat szövetségesre. A filmben olyan ismert magyar színészek kaptak szerepet Jordán Tamás mellett, mint Pogány Judit, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Hűvösvölgyi Ildikó, Voith Ági, valamint a Félvilágban és az Aranyéletben megismert Döbrösi Laura. A mozifilm fő forgatási helyszínei a Kertészeti Egyetem, az Eiffel tér, az Andrássy úti volt MÁV székház, illetve a VIII. kerület néhány utcája és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem voltak. Tavaly ősszel egy izgalmas Az unoka-werkvideó is kikerült a filmet támogató Nemzeti Filmintézet YouTube-csatornájára: