Valaki szerint Weinstein ártatlan

Egészen váratlan helyen és oda nem illő módon állt ki egy olasz rendező a sorozaterőszakoló producer mellett.

A pályáját castingosként kezdő, kevésbé ismert Luciano Silighini Garagnani kicsit alulöltözötten jelent meg a Velencei Filmfesztivál vörös szőnyegén a Suspiria című remake szombati díszbemutatóján. Az alkotó a black tie eseményen a szmokingos-csokornyakkendős férfiak és estélyi ruhás nők körében zakót és farmert viselt – na meg egy házilag készített pólót, amelyen kimutatta szimpátiáját.

„Weinstein ártatlan”

– olvasható a szöveg a ruhadarabon a letartóztatott producer képe mellett. Garagnaniról rengeteg fotó készült, és szemmel láthatóan büszkén pózol rajtuk, szóval nem mondhatjuk, hogy polgárpukkasztásból hordta az ízléstelen trikót. A rendezőről ráadásul tudni lehet, hogy konzervatív beállítottságú, (pénzzel) támogatta Trump kampányát, és Silvio Berlusconi egykori olasz miniszterelnök nagy rajongója (készített például egy olyan filmet is, amely pozitív színben tünteti fel Berlusconi hírhedt „bunga-bunga” szexpartijait), így vélhetően saját meggyőződését hirdette.

Forrás: Vittorio Zunino Celotto / Getty Images

 

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Harvey Weinsteint tavaly októberi lebukása után több mint hetven nő vádolta szexuális zaklatással, közülük többen nemi erőszakkal is. A bukott filmes jelenleg letartóztatás alatt áll – amennyiben vádat emelnek ellene, és a bíróság elítéli, akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

A Weinstein mellett tüntető rendezőn kívül egyébként az eseményen olyan színésznők vettek részt, mint Dakota Fanning, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Alek Wek, Mia Goth és Chloe Grace Moretz, így mondhatjuk, hogy Garagnani pólójával az áldozatok mellett őket is megalázta. Velence egyébként amúgy sem áll túl jól a feminizmus terén: habár a napokban a fesztivál szervezői aláírtak egy arról szóló megállapodást, hogy ezentúl a nemek egyenlőségére fognak törekedni a szekciók összeállításakor, idén ez még olyannyira nem sikerült, hogy

mindössze egy olyan filmet választottak be a versenyprogramba, amit nő rendezett.


(via Independent)