Végre bemutatják Johnny Depp és Amber Heard utolsó közös filmjét

A botrányoktól övezett London Fields öt év után jut el a mozikba – most megérkezett a 18-as karikás előzetese!

A Martin Amis 1989-es regénye alapján készült adaptációnak finoman szólva is kalandos útja vezetett a mozibemutatóig, amire – a Vulture információi szerint – valamikor augusztusban kerül végre-valahára sor.

A projekttel, még forgatókönyv fázisában, David Cronenberget és Michael Winterbottomot is hírbe hozták, de a script végül a kliprendező Mathew Cullennél landolt, aki 2013-ban le is forgatta a filmet, amit a 2015-ös Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon terveztek bemutatni, ám a sajtóvetítést követően visszavonták a fesztiválról, mert

a direktor beperelte a producert, amiért az újravágta a filmet, és belerakott például egy olyan jelenetet, amiben egy explicit szeretkezés, illetve a World Trade Center ablakaiból szeptember 11-én kiugró emberek képsorai váltakoznak.

És nem ez volt az utolsó botrány a London Fields történetében. 2016 novemberében a film producere, Christopher Hanley 10 millió dollárra perelte be a főszerepet alakító Amber Heardöt, mert állítása szerint a színésznő nem volt hajlandó részt venni annak a merész szexjelenetnek a felvételénél, ami szerepelt a korábban általa elfogadott forgatókönyvben. Később pedig megtagadta a közreműködést a film promóciójában.

A sztár ezután 2017 áprilisában visszaperelte a producert és feleségét, Roberta Hanley-t, a film forgatókönyvíróját, és ő is az ominózus szexjelenetet nevezte meg vitás pontként. Heard keresete szerint a forgatókönyv elolvasása után megegyeztek a producerrel, hogy milyen mértékű meztelenkedést vállal a filmben, Hanley azonban a színésznő tudta nélkül leforgatott egy pornográf szexjelenetet egy rá hasonlító testdublőrrel, majd ezeket a részeket úgy vágta össze a sztárral felvett képsorokkal, mintha a meztelen részekben is ő szerepelne.

A London Fields egyébként műfaját tekintve neonoir, sztorija szerint pedig 1999-ben, egy, a világ pusztulásával fenyegető természeti katasztrófa árnyékában játszódik. Főhőse egy gyönyörű nő (Heard), aki rendelkezik a jövőbe látás képességével, így tudja halála pontos időpontját, sőt saját gyilkosát is ismeri. Nicola Six ennek ellenére nem fél egyszerre három férfival is kavarni, akik közül az egyik biztosan a gyilkosa lesz.

Johnny Depp és Amber Heard még válásuk előtt, 2016-ban. Forrás: John Shearer / WireImage / Getty Images

 

A férfiak egyike egy alkotói válságban szenvedő író (Billy Bob Thornton), a másikuk egy szélhámos (Jim Sturgess), a harmadik pedig egy hiszékeny, naiv fiú, Theo James (A beavatott, A lázadó) alakításában. A London Fieldsben szerepel még Cara Delevingne is, akkori élettársa, későbbi felesége, Amber Heard kedvéért pedig Johnny Depp is elvállalt benne egy cameót – mivel a felek azóta meglehetősen botrányos körülmények között elváltak, biztosra vehetjük, hogy ez volt az utolsó közös filmjük.


(via Vulture, Origo Filmklub)