Végre itt a Drakulics elvtárs, az első magyar vámpíros kémfilm trailere!

Centrum-szatyros ügynöknők és mackófelsős besúgók egy vérszívó nyomában a Kádár-kori Magyarországon – mi ez, ha nem az év sikerfilmje?

Ha valamiben hihetetlenül jók a magyar filmesek, akkor az a történelmi témájú tévéfilmgyártás (lásd: Köbli Norbert teljes életműve), a vígjátékok (A miniszter félrelép, Csak szex és más semmi, Üvegtigris és társai) és a horrorfilmes kellékek (lásd Pohárnok Iván lenyűgöző filmográfiáját). Épp ezért csodálkozom, hogy eddig még nem nagyon készült közönségsikerre számító magyar horrorvígjáték, pedig egy panelházak közt játszódó Haláli hullák hajnalában vagy Stranger Thingsben bizony mondom, lenne kraft! De most végre itt az első fecske (vagyis inkább denevér...) a kommersz magyar horror zsánerében: Bodzsár Márk rendezésében elkészült a Drakulics elvtárs, és már egy ütős trailer is van hozzá! Íme:

A Drakulics elvtárs tehát a '70-es évek Magyarországán játszódik, ide látogat haza a kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt), hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele: úgy néz ki, mintha még mindig 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők (szó szerint) döglenek utána.

A magyar kémelhárítás a legjobb embereit állítja az ügyre: Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, és ahogy az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő úgy lesz egyre magabiztosabb: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak.

Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és a féltékenységtől őrjöng. Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kardigános titkárnők, Centrum-szatyros kémek és Adidas-melegítős besúgók világában ráadásuk maga Kádár János (Rába Roland) is érdeklődik az örök élet titka után...

A Drakulics elvtárs stílszerűen Halloweenkor, október 31-én kerül mozikba az InterCom forgalmazásában.