Végre kiderült, mi lesz a Rambo 5 sztorija!

Nem lesz benne vérfarkas zsoldos, csak egy öreg vietnami veterán, aki ápolásra szorul, de feldühítik.

A sok ellentmondásos információ után most végre kiderült a Rambo: Last Blood szinopszisa! Nem lesznek benne se vadnyugati banditák, se titkos kormánykísérlet során kitenyésztett vérfarkas zsoldosok, csak a jó öreg vietnami veterán, John Rambo, aki poszttraumás stresszben szenved a sok háborús bevetéstől és nyugdíjas éveiben már állandó ápolásra szorul. Ettől eltekintve nyugisan telnek a napjai a békés Arizonában – vagy a farmján dolgozik, vagy a kocsmában ücsörög.

Ám egy nap az őt ellátó Maria borzalmas híreket hoz: két lányát, a 29 éves Carment Delgadót (Paz Vega) és a 8 éves Melissát elrabolta a mexikói drogkartell! Carmennek sikerült elszöknie, de a kishúga fogságba esett. Rambo természetesen azonnal leakasztja a szögről a puskát és elindul, hogy egymaga leszámoljon a kartellal, de kis híján belepusztul, hiszen a történet szerint itt már 70 éves (az őt alakító Stallone pedig 72). Három hétbe telik, mire súlyosan sebesült hősünket összefoltozzák, aki ekkor elhatározza, hogy most már ennyi idősen egyedül, egyszemélyes hadseregként nem sokra megy a gonosztevőkkel szemben, ezért második nekifutásra már Carmen segítségével számolja fel az emberrabló bandát.

Ez a sztori igencsak hasonló Stallone késői filmjeihez, például a Creed 1-2-höz, ahol az öreg Rocky már csak egy morcos bokszedző egy ifjú titán mellett, de már Expendables 3-ban is megjelent egy fiatalabb zsoldosgeneráció a nagy öregek mellett. (via Movieweb)