Végre kiderült pár konkrétum a 2022-re beígért Indiana Jones 5-ről!

  • Szűcs Gyula / PORT.hu

Spielberg régi harcostársa, Frank Marshall producer nyilatkozott az Indy és a Bourne franchise-ok jövőjéről.

Frank Marshall, a Lucasfilmet igazgató Kathleen Kennedy férje, Steven Spielberg egyik legrégebbi harcostársa, az Indy-filmek és a Jurassic World 1-2 veterán producere nemrég a Collidernek beszélt arról, mi újság az Indiana Jones 5 háza táján. A film premieridőpontját továbbra is 2022-re időzítené a franchise fölött rendelkező Disney – döbbenetes, hogy Jones professzor ötödik kalandja 41 évvel Az elveszett frigyláda fosztogatói után fog moziba kerülni! Már ha tényleg mozikba kerül, hiszen nem elég, hogy eddig is igen döcögősen haladtak az előkészítési munkálatok, a világméretű koronavírus-járvány alapjaiban forgatta fel a nagy filmstúdiók közeljövőre vonatkozó terveit.

Forrás: Lucasfilm

 

Az Indy 5-öt eredetileg ugyanis 2021-ben, a 40 éves évfordulón mutatták volna be, ám a Disney a koronavírus miatt minden blockbustere premierjét eltolta egy évvel. Aztán év elején bombaként robbant a hír: a brand történetében először nem Spielberg rendezi a kalapos régészprofesszor legújabb kalandját, hanem valaki más – a bejelentésen igencsak kiakadtak a rajongók, akiknek korábban George Lucas produkcióból való távozása is felért a bibliai tíz csapás egyikével. Frank Marshall, aki a '80-as évek óta az Indy-filmek állandó producere, megnyugtatott mindenkit: szerinte Logant és Az aszfalt királyait is jegyző James Mangold kitűnően helyt fog állni (ülni) a rendezői székben.

[Mangold] a franchise szerelmese. Csodálatos filmkészítő, és amennyire tudom, már Harrisonnal is kapcsolatba lépett. Minden darabka rendben és időben a helyére fog kerülni. Spielberg pedig a fedélzeten marad producerként, szóval mindenhol a legjobbak állnak a rendelkezésünkre. 

Marshall a forgatókönyv írásával kapcsolatos munkáról viszont már korántsem beszélt ilyen hosszasan:

Még csak most kezdődött el.

Annál többet mondott viszont el a Bourne-filmekről, amelyeknek szintén ő az állandó producere. A Jeremy Renner-féle leágazáshoz, A Bourne hagyatékhoz hasonlóan szeretne olyan új, akár több filmet is tartalmazó remake-et vagy spin offot elindítani egy teljesen új stábbal, amiben már nem Matt Damon amnéziás titkosügynökén van a hangsúly.

Kedvelem a Bourne-sorozatot, és úgy vélem, hogy ez most egy lehetőség lehet más filmkészítőknek is, hogy becsatlakozhassanak. Egyszóval remélem, hogy fogunk tudni új történetet és új filmkészítőt találni Bourne-nak. Keresni már keressük.

(via Collider)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu