Végre megérkezett A Setét Torony előzetese

Idris Elba nagyon vagány, Matthew McConaughy gonosz a monumentális Stephen King regények feldolgozásában.

Ideje volt már valami érdemit látni A Setét Toronyból, hiszen nyár végén mutatják be, és soha nem jelent jót, ha ennyire későn kezdenek hozzá egy film promójához. Stephen King monumentális regényfolyamának megfilmesítését már elég régóta tervezgették, de érthető, hiszen King művei rendkívül komplexek: az első kötetet még egyetemista korában kezdte el, apránként írta írta meg, a folytatások pedig teljesen rendszertelenül jelentek meg. Stílusban és szerkezetben is követik a szerző fejlődését (és hullámzását), amellett nagyon durván összefogja az egész életművet, a hatalmas Stephen King-univerzumot.

A film sajátosan dolgozza fel az alapművet, mert a hírek szerint egyben folytatás is lesz. A mozifilmet pedig - példanélküli módon - egy tévésorozat fogja követni, azután ki tudja, hogy alakul a franchise sorsa.

Idris Elba alakítja Rolandot, a nagyon vagány pisztolyhőst, aki a világ közepét jelentő, titokzatos Setét Tornyot keresi egy különös, mágiával és egyéb furcsaságokkal átszőtt posztapokaliptikus világban, nyomában a Stephen King-univerzum abszolút főgonoszával, Randall Flagg-gel (Matthew McConaughy). A színészválasztás telitalálat, és Elba is megérdemelt végre egy masszív főszerepet. Felbukkan még Abbey Lee (Mad Max - A harag útja, Neon démon),  Katheryn Winnick (Vikingek) és Jackie Earl Haley (Watchmen, Preacher) is.  A filmet a dán Nikolaj Arcel rendezte (ő jegyzi többek közt az eredeti Tetovált lány és a Palackposta forgatókönyvét), bemutató augusztus 4-én.