Véres Mikulásként tesz rendet a Stranger Things Hopper seriffje

A Vérapó című fekete komédiába oltott akciófilmben David Harbour rendhagyó télapóként véd meg egy túszul ejtett családot. Nézd meg az előzetest!

A leginkább egy mogorva és erőszakos Mikulással újraforgatott Die Hardra emlékeztető filmben egy csapat zsoldos (John Leguizamo karakterének vezetésével) betör egy jómódú család birtokára szenteste, és túszul ejtenek mindenkit, mivel a családfő széfben tartott 300 millió dollárjára fáj a foguk.

Az áldozatok szerencséjére azonban az egyik kis családtag, egy 8 év körüli kislány az egyik ajándékát korábban felbonthatta, a csomag pedig nem mást rejtett, mint egy közvetlen adóvevőt magához a Mikuláshoz – vagy legalábbis annak hipererőszakos és szupermogorva inkarnációjához, akit David Harbour formál meg.


Santa a bajba került kislány hívására így annak rendje és módja szerint megjelenik az ostrom alá vett házban, ahol a rosszfiúk nála is kihúzzák a gyufát, ezért úgy dönt, móresre tanítja őket, melynek kellemes mellékhatásaként megvédi a családot is. Már az előzetesben végignézhetünk pár szadista módszert, ahogy a Harbour-féle „Tapló télapó” megleckézteti a kópékat.

A Vérapó (eredeti címén: Violent Night) a Senki, a John Wick, az Atomszőke, A gyilkos járat, a Deadpool 2. és a Halálos iramban: Hobbs & Shaw mögött álló produkciós cég, a 87North gyártásában készült, így körülbelül be tudjuk lőni a hangulatát és a színvonalát. A film rendezője Tommy Wirkola (Boszorkányvadászok, Náci zombik 1. és 2.), a felsoroltakon kívül szerepel benne Cam Gigandet és Beverly D'Angelo is, és december 1-jén érkezik a magyar mozikba.


(UIP-Duna Film)