Vicces sztorit idézett fel Alan Rickmanről a Harry Potter-filmek Dracója

A gyilkos humorú néhai színésznek nem igazán nyerte el a tetszését, amikor Tom Felton a forgatáson folyton rálépett a köpenyére.

Felton – akinek a születésnapja kapcsán nemrég összeállításban gyűjtöttük össze, mi történt a Potter-filmek lezárulta óta a gyerekszínészekkel – annak apropóján osztotta meg az anekdotát egy videóban a Twitter-oldalán, hogy hamarosan megjelenik Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard című memoárja.


„Alan Rickman azzal a határozott kéréssel fordult felém, hogy

»ne lépj rá a kib*szott köpenyemre!«.

Erre én kuncogni kezdtem, és egymásra néztünk a halálfalókkal, hogy most vajon viccel-e. De hamarosan világossá vált, hogy egyáltalán nem. A következő csapónál pedig a rendező megint megkért rá, hogy olyan szorosan menjek Alan mögött, amennyire csak tudok. És amikor félúton jártunk a nagy csarnok felé, persze megint ráléptem. És hát tudnotok kell, hogy a köpeny a nyaka körül volt rögzítve, szóval majdnem megfojtottam szegényt.

Erre ő hátrafordult, és

egy olyan gyilkos pillantást vetett rám, amilyet soha többé nem szeretnék látni.

Szerencsére a következő csapónál már valaki más lépett rá a köpenyére, szóval utána nem rám irányult a haragja. De ezek a szavai akkor is örökre a fülemben csengenek: »ne lépj rá a kib*szott köpenyemre!«

Rickman és Felton a Harry Potter és a félvér hercegben. Forrás: InterCom


Felton egyébként már ezt a videót megelőzően is elmesélte, hogy ugyan nagyon jó volt a színésszel dolgozni, de elég gonosz humora volt. Alan Rickman 2016-ban halt meg, 69 éves korában, hasnyálmirigyrákban, és mostanában mi is megint többször írtunk róla, mert nyilvánosságra hozták a naplóbejegyzéseit, amelyekből egyebek mellett kiderült, hogy az adott neki erőt a rák elleni harcához, hogy ő már 2000-ben tudta a Harry Potter-könyvsorozat végét, és hogy Piton professzor mennyire fontos karakterré válik a fináléra – de az is, hogy menekülni akart a Potter-filmekből.


(via Independent)