Weinstein Meryl Streep kijelentéseivel védekezik, a színésznő kiakadt

Weinstein ügyvédje Meryl Streep szavait használja védekezésképp, a színésznő most visszaszólt.

A több nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt producer Meryl Streeppel védi magát: a színésznő még régebben azt mondta, hogy őt a producer sohasem bántotta, és nem is volt tudomása Weinstein piszkos ügyeiről. A színésznő viszont kiakadt, hogy az ő szavaival védekezik Weinstein.

„Szánalmas és kizsákmányoló” - nyilatkozta Meryl Streep a Deadline-nak arról, hogy Weinstein ügyvédje az ő szavait is felhasználja a producer védelmének ügyében.

„Harvey Weinstein védője az én (igaz) állításaimat használja – miszerint nem volt szexuálisan agresszív vagy fizikálisan támadó az üzleti kapcsolatunk során – bizonyítékként arra is, hogy a többi nővel sem volt sértő. Ez szánalmas és kizsákmányoló. A bűncselekmények, amikkel vádolják, az ő felelőssége, és ha még van igazság ebben a rendszerben, meg fog fizetni értük – attól függetlenül, hogy mennyi jó filmet csinált olyan jó emberekkel, akikkel volt szerencséje együtt dolgozni."

Kedden Weinsteinék azt kérték a New York-i szövetségi bírótól, hogy utasítsa el annak a hat nőnek a keresetét, akik szexuális zaklatással vádolják. Louisette Geiss, Katherine Kendall, Zoe Brock, Sarah Ann Masse, Melissa Sagemiller és Nannette Klatt ügyvédje azzal érvelt, hogy a „Weinstein-féle szexuális vállalat” egy bűnszervezet, ami nők százait használta ki.

Weinstein ügyvédei azzal érveltek, amikor kérték, hogy semmisítsék meg a hat nő keresetét, hogy bizonyára nem lehet igaz, hogy Weinstein minden egyes nőt zaklatott, akivel csak találkozott. A védők Meryl Streep szavain kívül Jennifer Lawrence nyilatkozatait is felhasználják Weinstein védelmében, aki szintén azt mondta korábban, mint Meryl Streep: vele nem csinált semmi olyat, amivel most vádolják a producert.

via The Hollywood Reporter