Wonder Woman megmenekült az ollótól

Patty Jenkins egy interjúban elárulta, hogy ha a stúdión múlik, egészen máshogy kezdődött volna a Wonder Woman 1984 története.

A nyitójelenetben a még gyerek Dianát láthatjuk, ahogy Themüszkira szigetén felkészül az Amazon Olimpiára, és részt is vesz a látványos viadalon, ahol végül csalással próbál meg nyerni. Után a film jelenébe, vagyis 1984-be ugrunk, ahol az inkognitóban dolgozó Wonder Woman egy bevásárolóközpontban akciózik. Jenkins szerint a stúdió azt akarta, hogy a két nyitójelenet közül az egyiket vágja ki, mert túl hosszúnak tartották a filmet. Ha nem is könnyen, de végül a rendező akarata győzött.

Az interjúból kiderül, hogy Jenkins azért ragaszkodott az Themüszkirán játszódó jelenethez, mert a nézők közül nincs mindenki képben a DC univerzumával kapcsolatban, sőt olyanok is lesznek, akik úgy ülnek le a film elé, hogy az első részt még nem látták. Jenkins szerint az olimpiás rész nélkül nehéz megérteni, ki is valójában Diana. A leendő Wonder Woman itt kapja meg azt a leckét, hogy nem a gyorsaság vagy az erő tesz valakit hőssé, de ezt a tanulságot Diana csak a film végén érti meg.

Egyelőre úgy tűnik, a Wonder Woman 1984 bemutatója gazdasági értelemben sikeres, a film az éppen nyitva tartó mozikban és az HBO Maxon is jól teljesít. Az online visszajelzések alapján a viszont a nézők egyelőre nem annyira lelkesek. Az IMDB-n 5.7 ponton áll a film, ami a DC-produkciók mezőnyében a leggyengébb teljesítmény, még a Suicide Squad - Öngyilkos osztag is jobban áll (a csúcsot az első Wonder Woman tartja 7.4 ponttal). A Rotten Tomatoes portálon a kritikusok 65, a nézők 74%-ra értékelték, ami messze elmarad az első rész számaitól (93% és 84%). A stúdió ettől függetlenül már meg is rendelte a Jenkinstől a Wonder Woman harmadik részét.

via JoBlo