Wonder Woman sikere után Vörös Sonját is visszahoznák

Brigitte Nielsen 1985-ben játszotta el a hős amazont, Robert Rodriguez és Bryan Singer évek óta ígérgetik a remake-et.

821,7 millió dollárt kaszált eddig nyár óta az ennek töredékéből leforgatott Wonder Woman, így nem csoda, ha a sztárproducer Avi Lerner (aki olyan legendás filmeket jegyez, mint az Amerikai nindzsa 2-3-4, a Rambo 4 és az Expendables-trilógia), máris azon agyal, milyen tűzrőlpattant kardos-pajzsos képregénymenyecske kalandjait lehetne mostanában megfilmesíteni. Végül arra jutott, hogy

remake-et kellene csinálni Brigitte Nielsen 1985-ös Vörös Szonjájából, hiszen a nézők imádják a női hősöket!

 

Ehhez persze valószínűleg még a Marvel Entertainmentnek (esetleg a Dynamite képregénykiadónak) is lesz esz-két szava, hiszen Vörös Szonja egy 1975-ös Marvel-hősnő – ekkor találta ki ugyanis Roy Thomas író és Barry Windsor-Smith rajzoló, hogy kellene a Conan-képregények mellé egy harcias amazon is, aki ugyan a nevét Robert E. Howard novelláiból kapja, de ő maga már egy szál láncbikiniben kalandozgat egy fantasy világban, és nem az 1500-as évek török ellenes harcaiban hősködik, ahogy az eredeti történetben (itthon a Hepiend magazinban olvashattuk pár történetét).

1985-ből ebből készült filmváltozat Brigitte Nielsen és Arnold Schwarzenegger főszereplésével, de később sajnos nem követte több. Pedig tervek voltak bőven: Robert Rodriguez például már 2008-banazt tervezte, hogy leforgatja az új Vörös Sonját, Rose McGowannal a címszerepben. Ebből aztán ugyanúgy nem lett semmi, ahogyan Simon West 2011-es filmtervéből sem, amiben Amber Heard lett volna a tűzhajú amazon. Tavaly Bryan Singer jelentkezett be rendezőnek, de végül ez a projekt is eltűnt a süllyesztőben. Talán majd most, a Trónok harca-őrület közepén ismét feltámad a '80-as évek sword&sorcery divatja? Nem volna rossz! (via Geektyrant)