A 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál klasszikus zenei programjai

Április 20-án kezdődik a főváros legnagyobb összművészeti fesztiválja, mely minden műfajban és minden korosztály számára tartogat valami izgalmas, váratlan és színes programot. Május 2-ig több mint 50 eseményen töltődhetünk fel kultúrával az ikonikus hazai és nemzetközi művészek előadásain. A fesztivál fő attrakciója az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest.

Április 23-án a világszerte elismert Budapesti Fesztiválzenekar nagyzenekari koncertjét élvezhetjük a Budapesti Kongresszusi Központban, mely során a középkori tündérek, lovagok, várak világát idézik meg Mendelssohn és Bruckner grandiózus slágerdarabjaiban.

Bővebben: https://budapestitavaszifesztival.hu/esemeny/nagyzenekari-koncert-mendelssohn-bruckner/

Kana Furukawa a virtuóz japán zongoraművész a Sapporo a Concert Hallal közösen lép fel az Óbudai Társaskörben, április 25-én, hogy többek között Liszt, Bach és Beethoven örök melódiáival kápráztassa el a komolyzene kedvelőit.

Bővebben: https://budapestitavaszifesztival.hu/esemeny/sapporotol-budapestig/

A fesztivál záróeseményeként május 2-án a Dubóczky Gergely vezette Budapest Sound Collective az idén 100 éve született Ligeti György, továbbá Haydn és Beethoven munkássága előtt tiszteleg. A fuvola- és oboaszólóra írt Ligeti kettősverseny után Haydn egyik versenyművét játssza az est két szólistája, Ana de la Vega és Ramón Ortega Quera.

Bővebben: https://budapestitavaszifesztival.hu/esemeny/haydn-ligeti-beethoven/

A teljes programlista a fesztivál honlapján elérhető: https://budapestitavaszifesztival.hu/
FB: https://www.facebook.com/BudapestiTavasziFesztival
IG: https://www.instagram.com/tavaszifesztival/
YT: https://www.youtube.com/user/TavasziFesztival

A Budapest150 emlékév összes programját megtalálod a 150.budapest.hu oldalon.