Feelgood francia film a mozikban sok tánccal, érzelemmel és humorral

A Rumba – Több mint tánc című francia film a szeretet és a tánc örömünnepe: megmutatja, hogy bármikor megtalálhatjuk a boldogságot. Az életigenlő, humoros alkotást augusztus 3-tól vetítik a mozik.

A Rumba – Több mint tánc című francia film garantáltan a meghatottság könnyeit csalja a nézők szemébe, és a legjobb francia filmek hagyományainak megfelelően egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat.

 

 

A magával ragadó, sok-sok pörgős zenével és lélegzetelállító táncjelenettel teli történet a barátságról, a megbocsátásról és mindenekelőtt a családról mesél lenyűgöző humorral és érzékenységgel.

A színészből lett rendező-forgatókönyvíró, Franck Dubosc előző filmje, a Szerelembe gurulva sikere után második rendezésében is ő maga alakítja a főszerepet: remekül játssza a magának való macsó szerepét, aki egy trauma után úgy dönt: mindent újrakezd. 

 

 

Az ötvenes éveiben járó, zárkózott buszsofőr, Tony régóta egyedül él – szabadon, de magányosan. Már húsz éve, hogy elhagyta korábbi családját, feleségét és kislányát. Egy könnyebb szívroham után összeszedi magát annyira, hogy szembenézzen a múltjával. Felveszi a kapcsolatot régi ismerőseivel, és beszélgetéseik után elhatározza, hogy a lányát is felkeresi, de nem fedi fel előtte kilétét. Táncórára jelentkezik hozzá abba a tánciskolába, ahol a lány, Maria nagy sikerrel tanít – Tonytól örökölt különleges tehetségének köszönhetően.

 

 

A Rumba – Több mint tánc könnyed, nyári vígjáték a társastáncról, a bűntudatról, a jóvátételről és mindenekelőtt az apaságról.

A film főszereplői Franck Dubosc, Louna Espinosa, Jean-Pierre Darroussin. Egy száraz humorú orvos szerepében a híres író, Michel Houellebecq is felbukkan.