Mi Magyarország kedvenc karácsonyi menüje?

Minden családban van kedvenc, jól bevált karácsonyi menü. A karácsonyi ételeknek nagy múltú hagyománya van, amely leginkább a hiedelmekhez, babonákhoz kötődik. A mák, a borsó és a bab kedvelt alapanyag volt és a bőséget jelképezte, az alma a termékenységet, más értelmezésben a bölcsességet, az ezekből készült finomságok régen nem hiányozhattak az ünnepi asztalról.

https://indamediasales.hu/

A 21. század egyik legdinamikusabban fejlődő kulturális ágazata a gasztrokultúra. Ma már szinte minden gyerek magabiztosan válaszol, arra a kérdésre, hogy mi az a blansírozás, vagy mi fán terem a zsű. Ha az iskolában megkérdezzük a srácokat, hogy kik szeretnének lenni, gyakran halljuk olyan sztárséfek nevét, mint Sárközi Ákos vagy Gordon Ramsay. A Bocuse d'or verseny valódi, izgalmas, már-már sport eseménnyé nőtte ki magát az elmúlt években, amre ma már tényleg több százezer ember figyel.

A Covid járvány és az ezt követő lezárások során még több embert fordult a gasztronómia irányába és ezzel együtt sok száz blogger, influencer jelent meg az online térben, megannyi nemzet konyhájának ételeit bemutatva. Napjainkban ma már szinte minden földrész alapanyagai beszerezhetőek( akár online bevásárlással a METRO-ból), így ha az ember jobban belegondol egy heti vacsorája során biztosan több ország ízvilága is megjelenik asztalán.

De vajon változott-e az évek során a hagyományos karácsonyi receptek szentháromsága (halászlé, rántott hal, bejgli)?

A ROKSH online bevásárló szolgáltatás és a METRO most arra kíváncsi, hogy mi az ország legkedveltebb karácsonyi receptje.

Töltsd fel az általad készített kedvenc ételed a https://www.bevasarlas.roksh.com/karacsonyi-receptverseny-recept-feltoltes oldalra! Szerezz szíveket és segíts nekünk abban, hogy megtaláljuk Magyarország kedvenc karácsonyi menüjét!

A versenyben értékes nyeremények várnak és még a METRO-ba se kell elmenned a profi séfek alapanyagaiért, hiszen a ROKSH személyes bevásárló megteszi ezt helyetted és amennyiben új regisztráló vagy az oldalon, vagy feltöltesz recepted, RENDELÉSED INGYENESEN HÁZHOZ SZÁLLÍTJUK!