Túrázz a mobiloddal!

Ha már úgyis ott lapul a zsebedben, miért ne navigálnál vele? A Természetjáró app a beépített turistatérképpel nem csak azt könnyíti meg, hogy rátalálj a legközelebbi látnivalókra, hanem pillanatok alatt segít kiválasztani vagy megtervezni az ideális túrádat is.

Túrázni jó, de a legjobb útvonalra rábukkanni nem mindig egyszerű – ha úgy érzed, már szinte mindenhol jártál, akkor azért, ha pedig mostanság kaptál rá az ízére, és még nem igazodsz el a hegységek, jelzések és turistautak szövevényében, akkor azért. Pánikra azonban semmi ok: a Magyar Természetjáró Szövetség népszerű, ingyenesen letölthető mobil alkalmazása, a Természetjáró kezdőknek és haladóknak egyaránt tökéletes útitárs.

Az app alapja egy turistatérkép, amely nemcsak Magyarországot, hanem az egész világot lefedi, tehát akár a Magas-Tátrában vagy az Alpokban is használhatod, és (miután ezt a lehetőséget bekapcsoltad a térkép jobb alsó sarkában lévő rétegválasztóval) mutatja az összes jelzett utat is. Az egyik előnye ugyanakkor éppen az, hogy odakint nem muszáj a fákra festett, gyakran hiányos jelzésekre hagyatkoznod, hiszen elég, ha a képernyőn pirossal kivastagított nyomvonalat követed. Így akkor sem tévedsz el, ha esetleg rád sötétedik.

A Természetjáró app azonban sokkal több, mint egy navigációs program: Magyarország digitális útikönyve. Napról napra bővülő katalógusában ezernyi látnivaló, rengeteg szállás és több száz gyalog- illetve bringatúra között böngészhetsz. Ezeket rendezheted akár a tőled való távolság szerint is, hogy azonnal lásd, mi van a közeledben, menet közben ne maradj le semmiről, de a túrákat természetesen nehézség és hossz szerint is át tudod tekinteni. Mindenről részletes ismertetőt olvashatsz és fotókat nézegethetsz, a tartalmakat pedig a térképpel együtt lementheted offline használathoz is.

Ha magad készítenél túrát, a beépített túratervezővel ezt is megteheted, azonnal látva a távot, a szintkülönbséget, valamint a magassági profilt. Mivel az ingyenes regisztráción keresztül az app össze van kötve a webes felületével, a Természetjáró.hu-val, arra is van lehetőség, hogy a nyomvonalat otthon, a számítógép nagy képernyőjén rajzold fel, aztán a terepen a mobiloddal navigálj, vagy azzal rögzítsd az útvonalad.

Bármerre jársz, a Természetjáró app nélkülözhetetlen útitársad lesz.

Ha kérdésed van az applikációval vagy a Természetjáró.hu-val kapcsolatban, tedd fel bátran a Facebook-oldalán, vagy írj az info@termeszetjaro.hu címre!

Az app honlapja
Letöltés a Google Play Store-ból
Letöltés az Apple App Store-ból