12 dolog, amit nem tudtál a Vadon című filmről

Hurrá, a napokban ez a Reese Witherspoon főszereplésével készült kiváló életrajzi film felkerült a Netflixre! Ki is használtuk az alkalmat, hogy összeszedjünk róla egy tucatnyi érdekességet.

1. Jean-Marc Vallée rendező szándékosan nem engedte a főszerepet alakító Reese Witherspoonnak, hogy elolvassa a sátorhoz és a kempingfőzőhöz tartozó használati utasítást – így a vonatkozó jelenetekben a frusztráció a színésznő arcán abszolút hiteles.

2. Ugyanilyen okokból a direktor azt sem engedte meg a sztár számára, hogy megnézze magát a tükörben:

olyan alapos volt, hogy letakarta az összeset, amelyhez Witherspoon hozzáfért volna.

3. Az amerikai természetvédelmi területekre vonatkozik egy olyan szabály, hogy kirándulóként semmit sem szabad magunk után hagynunk. A stáb sajnálatos módon megszegte ezt a szabályt azzal a jelenettel, amelyben a Witherspoon által alakított Cheryl ledobja a túrabakancsát egy szikláról.

De oda se neki, hiszen egy rajongó később túrázás közben megtalálta a cipőket, összeszedte őket, és azóta is relikviaként őrzi a nappalijában.

 

Sajnos Jean-Marc Vallée már nincs köztünk :-(

Meghalt a Hatalmas kis hazugságok rendezője

Jean-Marc Vallée kanadai rendező, a Mielőtt meghaltam és a Vadon direktora mindössze 58 éves volt. Quebeci otthonában vesztette életét.

Tovább


4. A Vadonban cameózik az a Cheryl Strayed, akinek a memoárján a film alapul: ő az a kedves nő, aki még az út elején felveszi a kocsijába a főhősnőt (azaz saját magát), és sok szerencsét kíván neki.

5. A nagyrészt külsőkben forgatott filmet

szinte végig természetes fénynél vették fel.


6.
Reese Witherspoon többször is úgy nyilatkozott, hogy ez a film volt a legnagyobb kihívás egész karrierje során, és nem is elsősorban a fizikai megpróbáltatás, hanem a meztelenség és a szexjelenetek miatt.


7. Witherspoon annyira nem bírta idegekkel ezeket a jeleneteket, hogy

még egy hipnoterapeutát is felbérelt,

aki hipnózissal próbált segíteni neki ellazulni a felvételek előtt.

8. De a színésznő még így is annyira rágörcsölt a szexjelenetekre (legfőképpen az viselte meg, amikor egyszerre két férfival kellett együtt lennie a kamerák előtt), hogy egy alkalommal még magát Cheryl Strayedet is felhívta telefonon, hogy „számonkérje”. De végül megállapodtak abban, hogy

ettől lesz igazán érdekes a film,

ami máskülönben csak egy szimpla túrázós mozi lenne. Witherspoon egyébként azért vállalta mégis a neccesebb jeleneteket is, mivel úgy érezte, felszabadító hatású lehet, ahogy Cheryl egyszerre magabiztos és nemtörődöm hozzáállását ábrázolják.

9. A színésznő egyébként két másik filmet is elpasszolt a Vadon miatt: a Tim Burton által rendezett Nagy szemeket és a Holtodiglant. Utóbbiban végül producerként vett részt, amiről a Vadonban is megemlékeztek azzal, hogy az egyik jelenetben Cheryl a film alapjául szolgáló regényt olvassa (ezzel egyébként

egy durva anakronizmust is bevállaltak,

hiszen a Vadon több mint 15 évvel a Holtodiglan című könyv megjelenése előtt játszódik).


10. A stáb nem kevesebb mint

25 pár túrabakancsot

szerzett be a forgatás kedvéért, hogy hitelesen meg tudják jeleníteni a cipő elhasználódásának fokozatait.

11. Ehhez hasonló gondossággal jártak el Cheryl hátizsákja esetében is, amit telepakoltak egy rakás régi újsággal, hogy elég nehéznek tűnjön –

Reese Witherspoon biztos nagyon hálás volt érte!

12. Cheryl Strayed memoárját Heather Graham is meg akarta filmesíteni (természetesen saját magával a főszerepben), de addigra Reese Witherspoon cége már lecsapott a jogokra.


(via IMDb)