2022 eddigi legjobb sorozatai

Az IMDb felhasználóinak pontszámai alapján.

Éjszakai égbolt (IMDb: 7,5)

Az Amazon Prime sorozatában Sissy Spacek és J.K. Simmons egy olyan házaspárt alakítanak, akik érdekes titkot rejtegetnek, és ez hamar felforgatja addig nyugodtnak látszó életüket. Az IMDb felhasználói értékelései dicsérik a sorozatot az egyedi, műfaji alaphelyzet miatt, és szerintük Simmons és Spacek is remek alakítást nyújt.

Bár a sorozat inkább lassú, az Éjszakai égbolt olyan sci-fi történetet hoz létre, amit valóban a karakterek mozgatnak.

(Elérhető: Prime Video)

 

Holdlovag (IMDb: 7,5)

Az MCU negyedik fázisának legújabb tagja, a hat epizódból álló Holdlovag gyorsan a rajongók kedvencévé vált. A sorozat Oscar Isaac karakterét, Steven Grantet követi, aki disszociatív identitászavarral küzd, miközben egy halálos rejtélyt próbál feltárni. Oscar Isaac alakítása egészen kiváló, ahogy egy mondat közepén is képes az egymástól gyökeresen különböző, más beszédstílusú és akcentusú karakterek között váltani, az egyiptomi istenek beemelése az MCU-ba pedig igen érdekes vállalkozás. A WandaVízió után a Holdlovag is egy olyan széria, ami meggyötört karakterek drámájára koncentrál, jó néhány lépéssel távolabb a mozifilmek grandiózus díszleteitől.

(Elérhető: Disney+. Kritikánk itt olvasható.)

Forrás: Disney+

 

Under The Banner Of Heaven (IMDb: 7,5)

Az Út a vadonba szerzője, John Krakauer azonos című dokumentumkönyve alapján készült sorozatban az Andrew Garfield által alakított Jeb Pyre nyomozót követjük, aki

egy Brenda Wright Laferty nevű nő és a kislánya meggyilkolását próbálja felderíteni.

Az ügy az Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza közösségét érintő megdöbbentő felfedezésekhez vezet. A sorozatot az alakítások teszik különösen kiemelkedővé, Garfield és Daisy Edgar Jones fantasztikusak Jeb Pyre és Brenda Laferty szerepében.

(Elérhető: FX on HULU)

A kibukott (IMDb: 7,5)

Ez a minisorozat Elizabeth Holmes igaz történetét és egészségügyi technológiai cégének, a Theranosnak a bukását követi nyomon, meglehetősen hűen a valós eseményekhez.

Amanda Seyfried elképesztő alakítást nyújt Holmes szerepében,

és bár sokan ismerik a botrány minden részletét, a széria képes úgy ábrázolni ezt a már-már thrillerbe hajló sztorit, hogy az mégis sokkolónak és hihetetlennek tűnik.

(Elérhető: Disney+)

Az aranykor (IMDb: 8)


Az aranykort 2022 január végén mutatta be az HBO Max, és mindössze egy hónappal később már be is jelentették a második évadot. A sorozat egy fiatal nőt követ, aki elmerül a New York-i felső osztálybeli társadalomban. A Downton Abbey rajongóinál nagyon betalált a történet, ami nem véletlen, hiszen a széria szintén Julian Fellowes alkotása. A pompás díszletek és jelmezek igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, a szereplőgárda kiváló, élen Christine Baranskival és Cynthia Nixonnal.

Azok számára, akik szeretik a túltolt vígjáték-drámákat, Az aranykor kötelező néznivaló.

(Elérhető: HBO Max)

 

Reacher (IMDb: 8,1)

A Lee Child népszerű regényein alapuló sorozat középpontjában Jack Reacher áll, akit egy olyan gyilkosságért ítélnek el, amit nem ő követett el, és aki egyik őrült összeesküvésből a másikba keveredik. A szereplőgárda kiváló, a történet pedig magával ragadó. A Reacher nagyszerű adaptációja a könyveknek, hű marad számos kulcsfontosságú eseményhez. Tökéletes keverékét adja a komédiának, az akciónak és a feszültségnek.

Az akciósorozatok nem mindig tetszenek széles közönségrétegnek, de a Reachernek sikerült a bravúr.

(Elérhető: Prime Video. Kritikánk itt olvasható.)

Forrás: Amazon Prime

 

Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése (IMDb: 8,4)

A sorozat középpontjában az ikonikus sportcsapat áll – John C. Reilly, Jason Clarke és Quincy Isaiah főszereplésével.

Akár kosárlabda-rajongó a néző, akár nem, a nosztalgikus sorozat kellemes meglepetést szerez.

(Elérhető: HBO Max. Kritikánk itt olvasható.)

 

Peacemaker – Békeharcos (IMDb: 8,4)

James Gunn sorozata ott veszi fel a fonalat, ahol a 2021-es Az öngyilkos osztag-film abbamaradt, élen John Cena ellentmondásos karakterével. A Peacemaker mindent bemutat, amit a szuperhősökben (vagy ebben az esetben az antihősökben) szeretni lehet, túltolt és obszcén humorral, de Gunn mindezt kiváló írói és történetmesélői munkával támasztja alá, komoly karakterdrámákkal.

Akár szerették, akár utálták a nézők Az öngyilkos osztagot, a Peacemakert érdemes megnézni.

(Elérhető: HBO Max. Kritikánk itt olvasható.)

 

Különválás (IMDb: 8,7)

A Városfejlesztési osztályból ismerős Adam Scottnak a főszereplésével készült sorozat olyan embereket mutat be, akiknek az emlékeit műtéti úton szétválasztják a munkahelyi és a magánéletük között. A Black Mirrorhoz vagy a Twilight Zone-hoz hasonló atmoszférával rendelkező Különválás kiváló választás a „mindfuck”-sorozatok rajongói számára, de tulajdonképpen semmi máshoz nem hasonlítható. Rejtély rejtély hátán, vészjósló hangulat, és talán csak a Lost szült annyi rajongói teóriát, mint ez a Ben Stiller által rendezett sorozat.

(Elérhető: Apple TV+. Kritikánk itt olvasható.)

Forrás: Apple TV

 

Fülig beléd zúgtam (IMDB: 8,9)

Ez a coming-of-age mese gyönyörű és szívmelengető, a tinédzserek szexualitását és a karaktereket egyaránt tisztelettel kezeli. Sok középiskolai sorozat sötétebb hangnemet üt meg, és felkavaró témákat dolgoz fel, de

a Fülig beléd zúgtam igazi „feelgood”-történet, ami azért ritka manapság.


(Elérhető: Netflix)

 

(Forrás: ScreenRant)