25 éves korában meghalt az Eufória Fezcóját alakító Angus Cloud

Az HBO sikersorozata miatt színésszé vált Cloud halálhírét hétfőn jelentette be a családja.

„Nehéz szívvel kell ma búcsút vennünk egy hihetetlen embertől. Művészként, barátként, testvérként és fiúként Angus oly sok módon volt különleges mindannyiunk számára. A múlt héten temette el az édesapját, és nagyon megviselte a gyász és a veszteség. Az egyetlen vigaszunk most, hogy apa és fia, akik a legjobb barátok voltak, újra együtt vannak.

Angus mindig nyíltan beszélt a mentális betegségről, amivel küzdött,

és reméljük, hogy az elhunyta figyelmeztetés a sorstársainak, hogy nincsenek egyedül, és nem kell magányosan küzdeniük” – olvasható a The Hollyood Reporterhez eljuttatott közleményben.

A család a halál pontos okát nem nevezte meg, de a célozgatásokból nagyjából össze lehet rakni a tragédiát, ami Clouddal történt. Főleg, ha hozzávesszük az Eufória rendezőjének, Sam Levinsonnak a megemlékezését. „Senki sem volt fogható hozzá. Túl különleges, túl tehetséges és messze túl fiatal volt hozzá, hogy ilyen korán itt hagyjon minket.

Sokunkhoz hasonlóan ő is megküzdött a függőséggel és a depresszióval,

de nagyon remélem, hogy tudta, milyen sokunk szívét megérintette. Nagyon szerettem, és örökké szeretni fogom” – írta szintén a THR-nek Levinson.

Cloud a Vanity Fair 2022-es Oscar-partiján. Forrás: Dimitrios Kambouris / WireImage / Getty Images


Angus Cloudot egyébként a rendező fedezte fel az Eufória című HBO-sikersorozat számára, amikor a fiú egyszerűen csak az utcán sétálgatott Manhattanben. Eredetileg úgy volt, hogy drogdíler karaktere, Fezco, röviden Fez már az első pár rész után meghal,

de a botcsinálta színész olyan tehetségesnek bizonyult, hogy még a második évadban is nagyon fontos cselekményt írtak a figurája számára.

Az Eurófiával pedig a tehetséges amatőr annyira berobbant, hogy rögtön elhalmozták szerepajánlatokkal. Jelenleg három filmje vár bemutatásra: egy egyelőre cím nélküli szörnyfilm, ami a Universal Pictures berkeiben készül a legújabb Sikoly-filmet jegyző Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezésében.

A Variety értesülései szerint habár a filmet csak jövőre mutatják be, és még javában dolgoznak rajta, Cloud részeit már leforgatták belőle.

Posztumusz fog kijönni ezenkívül két másik horrorja is: egy Your Lucky Day és egy Freaky Tales című, amiket már leforgattak. Utóbbi filmet a Marvel Kapitány direktorpárosa, Ryan Fleck és Anna Boden rendezte.


(via The Hollywood Reporter, Variety)