5 alulértékelt sorozat, amiről talán nem is hallottál

A hatalmas kínálatban néha elvesznek az értékek.

Remek dolog, hogy most már megszámlálhatatlan mennyiségű tévécsatorna és streamszolgáltatás kínálatából válogathatunk, ráadásul rengeteg kiváló sorozat készül. Mi meg csak kapkodjuk a fejünket, mit kéne nézni, vagy épp miről írjunk nektek itt, a PORT.hu-n. Pedig néha jól esik a csönd, amin nem hatol át a népszerűség, a reklám és a kritika, s hirtelen észrevesszük azokat a sorozatokat is, amik eddig nem voltak szem előtt, pedig megérdemelték volna. Íme öt széria, amit talán észre se vettél a streamszolgáltatók kínálatában.


Hazafi (2015-2018)

Az Amazon Prime vígjátéksorozata két évadot élt meg, ráadásul a kettő közt három év telt el. A történet középpontjában egy amerikai hírszerző tiszt áll, akinek az a feladat, hogy megakadályozza Irán atomnagyhatalommá válását. Ahhoz, hogy véghez tudja vinni a küldetést, kénytelen elhagyni a biztonsági hálókat, és nem hivatalos úton intézni a dolgokat. A közösségi médiában kifejezetten vicces sorozatként emlegetik, sőt, valaki egyenesen azt mondja róla, hogy ez egy sötét humorú, reális Jason Bourne.

Itt nézheted meg: Amazon Prime Video


Átutazók (2016-2018)

A kanadai sorozat először a Showcase csatornán ment, aztán végül a Netflixen landolt. A sztori a több száz évvel későbbi jövőben játszódik, ahonnan vissza tudják küldeni az emberek tudatát a 21. századba, hogy jóvá tegyék az emberiség bűneit, és megpróbálják megmenteni a szörnyű sorstól, ami rá vár. A jövőből érkező tudat egy 21. századi ember halálakor foglalja el a “gazdatestet”, és átveszi annak korábbi életét, hogy beépüljön. A poszt-apokaliptikus széria rajongói dicsérik az időutazás kidolgozottságát, ám szerintük lett volna még szufla a sorozatban.

Itt nézheted meg: Netflix


Jobb idők (2016-2022)

Az FX sorozata egy Los Angeles-i színésznő sorsát követi, akinek egyszerre kell gondoskodnia idősödő édesanyjáról, helytállnia egyedülálló anyaként. A széria egyik alkotója, Pamela Adlon azt mondta, hogy a Jobb idők olyan mint az élete, csak túlzásokkal. A közösségi médiában úgy nyilatkoztak a nézők, hogy kifejezetten szellemes és szórakoztató a sorozat, az egyik rajongó ráadásul kiemelte, hogy ebben vannak a legjobb “kajapornó” jelentek, pedig nem is főzőműsor.

Itt nézheted meg: Disney+, HBO Max


Képmás (2017-2019)

A két évadot megélt sorozat középpontjában egy ENSZ-alkalmazott, Howard Silk (J.K. Simmons), aki rájön, hogy az ügynökségből, aminek dolgozik, egy átjáró nyílik egy párhuzamos univerzumba. A két világ közt hidegháborús helyzet alakult ki, és Howard másik énje egy rafinált kém. A széria mindkét évadja 100%-on áll a Rotten Tomatoes-on, ám a Starz csatorna megváltoztatta a programstratégiáját, amibe már nem fért bele a harmadik évad elkészítése.

Itt nézheted meg: régebben az HBO GO-n volt fent, de mivel eredetileg a Starz csatornán futott, hátha felkerül a Disney+-ra


Utolsó befutók (2022-napjainkig)

A Gary Oldman főszereplésével készült sorozat az MI5 (a brit titkos szolgálat) egy csapatnyi ügynökről szól, akik annyira nem jók, hogy az élvonalban legyenek, de annyira nem is rosszak, hogy kirúgják őket. A legtöbbjük valami nagy baklövés után kerül ide, olyan ez, mint a purgatórium: egy lerobban iroda és kulimunka. Aztán mégis, valami nagy és piszkos játszma kellős közepén találják magukat. Mick Herron azonos című regényfolyamából készült sorozatból két évad érhető el, és újabb kettőt forgatnak még. A Rotten Tomatoes-on jelenleg 97%-on áll.

Itt nézheted meg: Apple TV+


(via Collider)