5 izgalmas érdekesség a Frida című filmről

Madonna, Jennifer Lopez és Marisa Tomei is el akarta játszani a híres mexikói festőnőt. Robert De Niro is komoly esélyes volt a férfi főszerepre.

1. A hírességek szinte egymást ölték, hogy eljátszhassák Frida Kahlót. Madonna például köztudottan nagy Frida Kahlo-rajongó, és nagyon szerette volna eljátszani őt a 2002-es Frida című filmben. Akárcsak Jennifer Lopez és Marisa Tomei. A producerek végső választása azonban Laura San Giacomóra esett, ám a művészetrajongók szívében akkora harag gyúlt amiatt, hogy nem egy mexikói születésű színésznőnek akarják odaadni a híres mexikói festőnő szerepét, hogy a produkció végül meghajlott a népakarat előtt, és leszerződtette Salma Hayeket.

2. Salma Hayek maga is nagyon szeret festeni. Nem egy saját képe is látható volt a filmben.

Forrás: UIP-Duna Film

 

3. Robert De Niro nagyon szerette volna eljátszani Diego Riverát. Frida Kahlo és Diego Rivera a XX. század első felének legirigyeltebb, legünnepeltebb és alighanem legszabadosabb erkölcsű párjaként vonultak be a történelembe és a művészettörténetbe. Viharos házasságuk évei alatt vendégül látták többek között a száműzött Trockijt és a feleségét, miközben a hithű kommunista Frida Kahlónak egy legendás kapitalista, Nelson Rockefeller udvarolt. Diego Rivera szerepét Robert De Niro is nagyon szerette volna megcsípni, de végül Alfred Molina játszotta el a szocialista realizmus egyik leghíresebb nemzetközi képviselőjét.

4. Alfred Molina 50 fontot hízott a szerep kedvéért. Ez körülbelül 23 kilogrammnak felel meg, ami sokkal nagyobb és látványosabb súlygyarapodás, mint amivel Mark Wahlberg a napokban felrobbantotta a fél internetet.

5. Edward Norton alaposan átgyúrta a forgatókönyvet, mégsem kapott érte forgatókönyvírói kreditet. Norton alakította a filmben a híres üzletembert (és későbbi amerikai alelnököt), Nelson Rockefellert. A színészről egyébként köztudott, hogy szeret belenyúlni azoknak a nagyszabású produkcióknak a sztorijába, amelyekben főszerepet vállal – ez történt anno többek között 2008-ban, A hihetetlen Hulk esetében is (alighanem pont emiatt a kreatív kontrollra való hajlamossága, és a magas fizetési igénye miatt döntött úgy később a Marvel, hogy Hulk szerepét kapja meg inkább Mark Ruffalo az újabb mozifilmekben).

A Fridát a Cinemax 2 és a Filmbox Plus tévécsatornák vetítik májusban, de elérhető az HBO GO kínálatában is.