5 kihagyhatatlan újdonság az HBO GO júniusi kínálatából

Bár már itt a jó idő, a nyár első hetében mindenképpen szakítsunk időt az Easttowni rejtélyek fináléjára, A szolgálólány meséje új részére és a 20 éve bemutatott Shrekre!

1. Easttowni rejtélyek / Mare of Easttown

A hét legfontosabb eseménye egyértelműen az, hogy a fináléjához érkezik az HBO GO-n Kate Winslet és Guy Pearce főszereplésével készült Easttowni rejtélyek, amely az utóbbi évek egyik legjobb krimisorozata lett, a kritikusok pedig már szinte kiosztották Kate Winsletnek az összes létező színészi díjat a szériában nyújtott alakításáért (mi ebben a Port.hu-cikkben írtuk meg, miért szerettük). A sorozat Pennysylvania állam egyik kisvárosában játszódik, ahol egy helyi nyomozó, Mare Sheehan (Kate Winslet) próbál egy gyilkosság végére járni, miközben magánéleti konfliktusainak köszönhetően a saját élete is éppen darabokra hullik szét. A széria bepillantást enged egy kicsi és zárt közösség sötét oldalába, egyúttal arra a kérdésre keresi a választ, hogy a családi és a múltbeli tragédiáink mennyire befolyásolhatják a jelenünket.

 

2. A szolgálólány meséje / The Handmaid's Tale

Júniusban fog véget érni az HBO GO-n egy másik kultikus tévésorozat is, A szolgálólány meséje. A negyedik évad nyolcadik epizódja (ami után még kettő lesz hátra a nagy fináléig) Offred (Elisabeth Moss) tovább harcol az egykori Amerikai Egyesült Államok helyén létrejött disztópikus totalitárius rendszer, a vallási fanatikusok által irányított Gileád Köztársaság rémuralma ellen.

 

3. Shrek

Egészen elképesztő belegondolni, hogy bizony már 20 éves Shrek a tohonya és morcos, de barátaival kimondottan rendes rajzfilmogre, akinek a mulatságos kalandjain 2000-ben kacarászó gyerekek ma már könnyen lehet, hogy maguk is gyakorló szülők, akik a gyerekeikkel együtt nézik az animációs filmeket. A Shrek valószínűleg a mai tizenéveseknek is mulatságos lehet, hiszen a klasszikus Grimm mesék fergeteges paródiája. A gonosz Farquaad nagyúr elűzte az otthonából a három vak egeret, a gonosz farkast, a hét törpét és a többieket, akik most mind Shrek mocsarában lebzselnek. Ahhoz, hogy helyreállhasson a rend, Shreknek meg kell mentenie a szörnyű tűzokádó sárkány karmaiból Fiona királylányt, hogy Farquaad feleségül vehesse. A nagy kalandban társa is akad az ogrének: a szószátyár Szamár, aki bármit megtenne Shrekért, egyvalamit kivéve: a világ minden kincséért sem hajlandó befogni a száját. Hamarosan kiderül, hogy a sárkánynál sokkal nagyobb problémát jelent Fiona különös titka...

 

4. Ready Player One

Mivel idén nyáron magyarul is megjelenik a Ready Player Two című bestseller regény, nem árt gyorsan felfrissíteni az emlékezetünket az előzményekkel! 2044-ben a valóságban már nincs semmi jó, de szerencsére nem is kell törődnünk vele: mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt, és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade (Tye Sheridan) 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is.

 

5. Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

A sok külföldi produkció között mindig nagy öröm, ha egy-egy magyar alkotás is bekerül az HBO GO kínálatába. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre Horvát Lili második nagyjátékfilmje, amelyben a valóság és képzelet csúszik össze egy nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész (Stork Natasa) szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a nagy Ő-vel. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.