5 szuper film és sorozat, amit kötelező látnia mindenkinek a héten!

A Maffiózók tévésorozat atyja, Darth Jar Jar és a Párizsba keveredő Emily is tartogat izgalmakat a Max, a Disney+ és a Netflix háza táján.

1. A Maffiózók atyja, David Chase

  • Hol látható? A Maxon, szeptember 7-től.

A Maffiózókról túlzás nélkül kijelenthető, hogy a valaha készült egyik legjobb széria, az HBO egykori zászlóshajója, ami forradalmasította a tévénézési szokásokat, és sorozatfüggővé tette a fél világot. Most egy új dokumentumfilm készült róla, amely alaposan elmélyül a szériát létrehozó David Chase életébe és elméjébe. Chase a sorozat pszichológusnőjének irodájában (pontosabban: annak újraépített díszletében) ült le őszintén mesélni a Maffiózókhoz fűződő személyes viszonyáról (kevesen tudják, de a sorozat a showrunner saját édesanyjával való kapcsolatán alapult), és igyekszik megválaszolni a szériát övező összes kérdést.

De vajon fog beszélni a sorozat emlékezetes fináléjáról is, ami máig megosztja a rajongókat?

 

2. A nagy öreg

  • Hol látható? Az FX-en szeptember 12-től, de nálunk a Disney+ kínálatában található meg.

Ha még sosem láttad Jeff bridges és John Lithgow levitézlett CIA-ügynökökről szóló tévésorozatát, sürgősen pótold, elvégre a  PORT.hu sokat látott kritikusa is megmondta:

A Disney+ új sorozata, A nagy öreg mostoha körülmények között született, és le a kalappal Jeff Bridges előtt, hogy megcsinálta, de előtte mindig le a kalappal, és most kutyái is vannak! Azok is letépik a fejed!

A hólyagja már nem a régi, de letépi a fejed

A Disney+ új sorozata, A nagy öreg mostoha körülmények között született, és le a kalappal Jeff Bridges előtt, hogy megcsinálta, de előtte mindig le a kalappal, és most kutyái is vannak. Azok is letépik a fejed.

Tovább

 

3. Emily Párizsban

  • Hol látható? A Netflixen, szeptember 12-től.

Emily Cooper, az anyacége által Franciaországba átvezényelt, feltörekvő amerikai marketinges lány (Lily Collins) 2020-ban egyetlen perc alatt levette a lábáról a fél világot. Emily az a fajta lány, akinek ott lóg egy E betűs medál a nyakában – mégsem egyszerű eset. Ha kell, frappánsan felel meg az őt ért támadásokra, és mindig, minden körülmények között önmaga marad.

Az új évad rögtön azzal indul, hogy Emily már nincs együtt Alfie-val, és szingliként újra elkezdi hajszolni a boldogságot,

csakhogy visszatérnek a drámai szituációk, sőt, maga Alfie is, és szokás szerint fenekestül felfordul minden Emily már éppen megnyugodni látszó életében. Ahogy azt korábban ebben a PORT.hu-cikkben is megírtuk, a 4. évadnak augusztus 15-én debütált az első 5 része, szeptemberben pedig megkapjuk a maradék 5 epizódot is.

Íme minden szeptemberi Netflix-újdonság, hogy ne unatkozz!

Könyvadaptációk, kosztümös kalandok, megtörtént bűnesetek – van itt minden, mint a falusi búcsúban!

Tovább

 

 

4. Lego Star Wars: Újjáépíteni a Galaxist

  • Hol látható? A Disney+ kínálatában, szeptember 13-tól.

Az egész Star Wars-univerzum darabjaira esik és összekeveredik ebben a négyrészes animációs minisorozatban, amelyet Dan Hernandez és Benji Samit álmodott meg a Disney saját streaming platformjára. A történet egy egy fiatal legófiguráról szól, aki talál egy ereklyét, ami képes átírni a valóságot, ezért hősünk kénytelen összeállni egy Jedivel, hogy ketten együtt helyrehozzák a dolgokat. Az animációs sorozat legszórakoztatóbb vonása egyértelműen az, hogy sikerült visszahozni a produkcióhoz a Csillagok háborúja franchise olyan ikonikus színészeit, mint Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO) és Billy Dee Williams (Lando Calrissian),

valamint Ahmed Best, aki ezúttal a Millennium Falconnal repkedő Darth Jar Jar eredeti hangjaként hallhatunk!

 

5. Csúfok

  • Hol látható? A Netflixen, szeptember 13-tól.

Scott Westerfeld 2005-ben megjelent Csúfok című disztópikus regényének látványos filmadaptációjában Joey King alakítja a tinédzser Tallyt, aki egy olyan torz társadalomban él, amely kötelezőnek tartja a szépséget. Így a 16. születésnapján ő is kés alá feküdne, „hogy végre szép legyen”, és egy high-tech paradicsomba kerülhessen át, ahol nincs más dolga, mint őrületesen nagyokat bulizni. Néhány hét múlva ő is megérkezik oda. Az új barátnője, Shay azonban nem akar széppé válni – ráadásul rájön, hogy létezik egy másfajta élet is odakint, ezért megszökik. Tally a szépek világának hatóságától az elképzelhető legrosszabb ajánlatot kapja:

találja meg a szökött barátnőjét, és adja a kezükre, máskülönben sosem változhat át széppé...

(via The Wrap)