5 szuper Netflix-sorozat, amivel túlélhető a hétvége

A Blöff balfék Tommyjával, a horrorban is brillírozó Mark Hamill-lal, no meg David Beckham legbensőségesebb titkaival játszva elrepül az idő.

Egymást váltja februárban a tavaszi napsütés és a szeles, esős, zord időjárás, épp ezért a legjobb ilyenkor otthon maradni és ledarálni pár kiváló minisorozatot. A PORT.hu ezeket ajánlja a Netflix kínálatából:

 

1. Beckham

David Beckham minden idők egyik legismertebb sportolója, nem beszélve arról, hogy a Spice Girls-tag Victoria Adamsszel kötött házassága miatt akkor is a lapok címoldalára tud kerülni, amikor épp nem rúgja a bőrt. Az Oscar-díjas rendező, Fisher Stevens négyrészes dokusorozata számos eddig soha nem látott archív felvételen keresztül mutatja be a brit sztárfocista nyilvánosság előtt kevésbé ismert oldalát, kezdve az 1998-as világbajnokságon kapott piros lapját követő depressziójától és az őt érő halálos fenyegetésektől kezdve egészen a házasságában bekövetkező hullámvölgyekig.

Szobrot állított Beckhamnek a Netflix, és jól tette

Az év egyik legjobb dokuszériája nemcsak a futballról, hanem a celeblét árnyoldalairól, és a kemény munka dicsőítéséről is szól.

A kritikánk

 

2. Az Atlanti-óceánon túl

Ez a francia–német történelmi sorozat Julie Orringer Üldözöttek gyűjteménye című regénye alapján készült, és a második világháború egy kevésbé ismert korszakát mutatja be. Nevezetesen a Menekültügyi Válságbizottság munkáját, amely Franciaország eleste után Marseille-ben, Spanyolországban és Portugáliában működött ellenállási mozgalomként és segélyszervezetként. Tagjainak feladata a náci megszállás alatt álló Marseille-ben bujkáló híres európaiak kimenekítése volt – az 1940-ben játszódó sorozat azt meséli el, hogyan sikerült egy kis csapatnak a zsidó származású Walter Mehringet élve kijuttatni az Egyesült Államokba.

 

3. A gyilkos csodaszer

Ez a hatrészes, megtörtént eseményeken alapuló drámasorozat az amerikai ópiátkrízist mutatja be a Sackler család szemszögéből – ők alapították a Purdue Pharma gyógyszeripari vállalatot, amely a híres-hírhedt OxyContint gyártotta és forgalmazta. A széria emellett azokat az embereket is bemutatja, akiknek az életét fenekestül felforgatta a gyógyszer. Matthew Broderick a Purdue vezetőjét, Richard Sacklert alakítja, aki ellen az amerikai ügyészség eljárást indít agresszív reklámozás miatt, mivel a gyógyszer manipulatív marketingje miatt több ember is elveszítette OxyContin-függő családtagját.

 

4. Az Usher-ház bukása

A Hill-ház szellemét is jegyző Mike Flanagan kísérteties sorozata a gótikus horror mesterének számító Edgar Allan Poe hátborzongató írásain alapul. A kegyetlen testvérek, Roderick és Madeline Usher jövedelmező és befolyásos birodalommá építették fel Fortunato Pharmaceuticals nevű vállalatukat. Csakhogy egyre-másra napvilágra kerülnek a múlt titkai, amikor egy titokzatos nő elkezdi megtizedelni az Usher-dinasztia örököseit... A PORT.hu kritikusa szerint a Luke Skywalkerként népszerűvé vált

Mark Hamill olyan hidegrázósan hozza a család ügyvédjét, Arthur Gordon Pymet mintha mindig is horrorfilmekben játszott volna ez a Jedi lovag.

 

5. Testek

Ebben a nyolcrészes minisorozatban ugyanarra a holttestre négy különböző nyomozó talál rá pontosan ugyanott, London Whitechapel nevű környékén (pont ott, ahol Hasfelmetsző Jack tevékenykedett nanak idején), de négy különböző idősíkban. A négy detektív eltérő módszerekkel és teljesen eltérő indíttatással kezdi el kivizsgálni a gyilkosságot. 2023-ban egy tüntetésen villan pisztoly, 1941-ben a német bombázásoktól rettegő Londonban kell elcipelni valakinek egy hullát, 1890-ben pedig egy keménykalapos detektívnek okoz fejtörést ugyanaz a test.

És ha ez így önmagában nem lenne elég izgalmas, bejön egy jövőbeli szál is:  2053-ban a Blöff balfék Tommyja, Stephen Graham kezd el vizsgálódni a halott férfi ügyében...

(via Tomsguide.com & netflix.com/tudum)