7 alulértékelt film, amely eltűnik a streamingről decemberben

Van köztük sci-fi, musical, krimikomédia, dráma és szatíra is.

Novemberben is több tucat film és sorozat tűnik el a streamingszolgáltatók kínálatából, így érdemes átnézni az alábbi listát, nehogy hoppon maradjunk, amikor hiába keressük valamelyik kedvencünket. A választást megkönnyítendő ajánlunk is 7 alulértékelt filmet, de aki a biztosra menne, az ledarálhatja még december 29-ig A hivatal összes részét, vagy megnézheti a Mission Impossible-szériát az első résztől az ötödikig, esetleg bepótolhatja Bresson klasszikusait (Mouchette, Vétlen Balthazár, Zsebtolvaj, A pénz), illetve válogathat az olyan kultfilmek közt, mint az Állj mellém, a Dirty Dancing, a Mamma Mia!, a Ryan közlegény megmentése, a 21 gramm, a 48 óra, A tehetséges Mr. Ripley, Az ember gyermeke, az Álom luxuskivitelben, a Gladiátor, az Ikrek, a Meglógtam a Ferrarival, a Rosemary gyermeke, a Spartacus vagy a Vissza a jövőbe-trilógia. A teljes lista a poszt végén böngészhető.

(A most távozó címek természetesen később visszakerülhetnek, ha a streamerek meghosszabbítják a lincenceket.)


Cyrano (HBO Max)

Cyrano de Bergerac történetéről valószínűleg már mindenki hallott, Edmond Rostandt 1897-ben írt drámája rengeteg feldolgozást megért, de Joe Wright rendezőnek sikerült új megközelítést találnia: musical formájában kelti életre a sztorit, Peter Dinklage címszereplésével.

A történet egy korát meghaladó férfiről, Cyrano de Bergeracról szól, aki elkápráztatja a közönséget, akár kíméletlen szójátékról legyen szó verbális csatározásban, akár briliáns kardforgatásról heves párbajban. Ám mivel szent meggyőződése, hogy külső adottságai okán érdemtelen kedves barátja, a tüneményes Roxanne szerelmére, Cyrano elrejti valódi érzéseit – Roxanne pedig eközben első látásra beleszeret az ifjú Christianba.

A zenés betétek ellenére valójában mégis klasszikusan romantikus a film, és mentes mindenféle cinizmustól. Az alkotók nemcsak a romantikával, de a zenével sem spórolnak, a szereplők bármikor dalra fakadhatnak, és dalra is fakadnak.


Chappie (HBO Max)

A dél-afrikai Neill Blomkamp rögtön az első rendezésével, a District 9 nevű sci-fi szatírával felért a csúcsra, későbbi filmjeivel ugyanis már nem tudott hasonló kritikai sikereket elérni. 2015-ös sci-fije, a Chappie is hűvös fogadtatásban részesült, pedig a sajátos hangulatú és hangvételű film ügyes keveréke az E.T., a Rövidzárlat, a Robotzsaru és az Iron Giant című klasszikusoknak.

A sztori szerint a közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen, ám a tervező Wilson (Dev Patel) többet szeretne, célja a mesterséges intelligencia megteremtése. Főnöke utasítása ellenére megalkotja álmát, amit egy leselejtezett robotba ültet be. Sigourney Weaver és Hugh Jackman egy robotrendőröket gyártó vállalat törtető főnökeit alakítják, akiket a néző jól megutál. Nem úgy, mint a két lúzer gengsztert (Ninja és Yolandi a Die Antwoordból), akik befogadják a gyártósorról megszökött, barátságos harci droidot. Bár a film modern mesének tökéletes, nem lett olyan kultikus, mint a District 9.

A várakozás (HBO Max)

A helyszín Szicília, a főszereplő Anna (Juliette Binoche), aki a fiát gyászolja. Egy nap beállít egy fiatal nő. Jeanne azt mondja, hogy Anna fiának a barátnője, és Giuseppe hívta meg, hogy együtt töltsenek néhány napot. Anna nem mondja el, hogy a fia meghalt, azt állítja, nemsokára visszajön. Az idő múlásával a két nő lassan megismeri egymást, együtt várják a húsvétot, amikor Giuseppe végre hazajön.

Az elsőfilmes Piero Messina a Paulo Sorrentino-féle A nagy szépség rendezőasszisztense volt, és A várakozáson érződik is a mesterének hatása. A kritikusok elsősorban a színészi játékot emelték ki a bemutató idején, Mick LaSalle (San Francisco Chronicle) így méltatta Juliette Binoche-t: "Ha nagyszerű színészi játékot akarsz látni – vagy ami még fontosabb, ha az emberi lélek összetettségének illusztrációját akarod látni – nézd Juliette Binoche-t”, míg partneréről, Lou de Laâge-ról azt írta, hogy "rendelkezik azzal a tartással, intelligenciával és pontossággal, ami Binoche-hoz hasonló.”


Upgrade – Javított verzió (Netflix)

A Fűrész és az Insidious-sorozat írója, illetve A láthatatlan ember rendezője, Leigh Whannell által jegyzett ausztrál film 88%-on áll a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő portálon – megérdemelten.

A sztori szerint ebben a világban létezik egy STEM nevű implantátum chip, amely képes beszélni ahhoz, akibe beültették, sőt irányítani is tudja a testét. A főszereplő Grey Trace is egy ilyen chipet kap, miután egy autóbalesetben lebénul. A chipet elvileg arra szánták, hogy segítsen Trace-nek járni, de kiderül, hogy ennél többre képes. Miután Trace feleségét megölik, az implantátum meggyőzi a férfit arról, hogy ketten együtt bosszút állhatnak a tetteseken, és ezt az ígéretét be is váltja, segít neki felkutatni felesége gyilkosait. Amikor harcra kerül a sor, Grey hagyja, hogy a STEM teljesen átvegye az irányítást a teste felett, és a mesterséges intelligencia könnyedén kiiktatja az ellenfeleit. Borítékolható módon a férfi képtelen kordában tartani az MI-t, és az teljesen átveszi az irányítást felette…

Gimiboszi (SkyShowtime)

A Schmidt történetét, a Kerülőutakat és az Utódokat jegyző Alexander Payne-nek talán ez a legalulértékeltebb filmje, pedig a borzasztó magyar cím ellenére a Gimiboszi egy fantasztikusan okos és vicces szatíra – nem csak a középiskolák világáról. A főszereplő a Reese Witherspoon által alakított stréber Tracy, akit sem a társai, sem a tanárai nem kedvelnek, de ettől még feltett szándéka, hogy elindul a diákönkormányzati választásokon, és meg is nyeri. Mindezt leplezetlen ellenszenvvel nézi az irodalomtanár McAllister (Matthew Broderick), és ráveszi a nem éppen gyors észjárású Pault (Chris Klein), hogy szálljon ringbe a pozícióért.

Witherspoon az imádni valóan tenyérbemászó alakításáért Goldon Globe-jelölést kapott, Tracy alakját pedig Hillary Clinton előképének szokás tekinteni.


Izomagyak (SkyShowtime)

Igen, Michael Baynek van olyan filmje, ami bátran ajánlható azoknak is, akiket se az óriásrobotok verekedése, se az esztelen robbantgatások nem kötnek le. Mindenki meglepetésére kiderült, hogy Bay-nek a vígjátékhoz, illetve a szatírához is van affinitása, az imidzsükre rendszerint kínosan figyelő Mark Wahlberg és Dwayne Johnson pedig partnerek voltak a komfortzónából való kimozdulásban. Kigyúrt, ostoba, meggondolatlan, irracionális bűnözőket alakítanak, akik váltságdíj reményében elrabolnak egy üzletembert, az akció azonban iszonyatosan rosszul sül el.

Bay egy megtörtént esetet dolgozott fel, ahol az elkövetők pont ilyen primitívek voltak, és bár sokan jogosan kritizálták a filmet, hogy a kegyetlenkedést viccesen állítja be – egyébként egy kint élő magyar pár volt az egyik áldozatuk –, meg kell adnunk, a film tényleg szórakoztat.


Copland (SkyShowtime)

Ha Stallone, akkor Rambo vagy Rocky jut eszünkbe, esetleg a Feláldozhatók sorozat (illetve nálunk valamiért az Oscarnak is kultusza lett), és a Copland maximum a lista alján kerül csak elő. Pedig James Mangold rendező (Logan - Farkas, A nyughatatlan) bűnfilmje többet érdemelne.

A sztori szerint a Stallone által alakított sheriff, Freddy a Garrison nevű csendes kisvárosban él, ahol egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. A mundér becsületének védelmében önvédelemnek állítják be az esetet, és a rendőrt eltűntnek nyilvánítják: így hős maradhat. Freddy rutinellenőrzés során mégis megpillantja őt és magánnyomozásba kezd.

Stallone-nak, aki 20 kilót szedett fel a szerepért, olyan nagyságokkal kell tartania a tempót, mint Harvey Keitel, Ray Liotta vagy Robert De Niro, és sikerül is neki, hála Mangold rendezőnek, aki tisztában volt Sly színészi hiányosságaival, így végig visszafogta, keveset engedte beszélni és végig pontosan irányította – ő pedig felülmúlta önmagát.


HBO Max

Lekerülő sorozatok:

12.08:
– L: A Q generáció (The L Word: Generation Q) – 1.évad (minden rész)

12.09:
– A bosszú csillaga (Tin Star) – 1-3.évad (minden rész)

12.14:
– Gyilkosságok Starved Rockban (Murders at Starved Rock) – 1.évad (minden rész)

12.17:
– Chillin Island – A nyugalom szigete (Chillin Island) – 1.évad (minden rész)

12.29:
– A hivatal (The Office) – 1-9.évad (minden rész)

12.31:
– Grizzy és a lemmingek (Grizzy and The Lemmings) – 2.évad (minden rész)

Lekerülő filmek:

12.01:
– Adrienne (Adrienne – 2021)

12.06:
– Az örök rab (The Forever Prisoner – 2021)
– Cyrano (Cyrano – 2021)

12.07:
– Lassú igyekezet (The Slow Hustle – 2021)

12.08:
– Stephen Sondheim hat évtizede (Six by Sondheim – 2013)

12.13:
– Chappie (Chappie – 2015)

12.14:
– Django elszabadul (Django Unchained – 2012)

12.20:
– Az újrakezdés éjszakája (Reopening Night – 2021)

12.25:
– Bizonytalan: Záró évad – dokumentumfilm (Insecure: The End – 2021)

12.28:
– A Super Bob Einstein film (The Super Bob Einstein Movie – 2021)

12.30:
– A pénz (L’argent – 1983)
– A.I. – Mesterséges értelem (A.I.: Artificial Intelligence – 2001)
– Jeanne d’Arc pere (The Trial of Joan of Arc – 1962)
– Megaagy (Megamind – 2010)
– Mission: Impossible (Mission: Impossible – 1996)
– Mission: Impossible II (Mission: Impossible II – 2000)
– Mission: Impossible III (Mission: Impossible III – 2006)
– Mission: Impossible – Fantom protokoll (Mission: Impossible – Ghost Protocol – 2011)
– Mission: Impossible – Titkos nemzet (Mission: Impossible – Rogue Nation – 2015)
– Mouchette (Mouchette – 1967)
– Szörnyek az űrlények ellen (Monsters vs. Aliens – 2009)
– Vétlen Balthazár (Au Hasard Balthazar – 1966)
– Zsebtolvaj (Pickpocket – 1959)

12.31:
– A kísértetház (The House of the Spirits – 1993)
– A várakozás (The Wait – 2015)
– A város mélyén (Topside – 2020)
– Apró örömök (All Those Small Things – 2021)
– Az egér legjobb barátja (Even Mice Belong in Heaven – 2021)
– Barátnők (Girlfriends – 2021)
– Cryptozoo – A csodálatos állatkert (Cryptozoo – 2021)
– Csodálatos teremtmények (Beautiful Beings – 2022)
– Dingo (Dingo – 1991)
– Együtt bezárva (With/In Volume 1 – 2021)
– Együtt bezárva 2. (With/In Volume 2 – 2021)
– Engedd be a rosszat (Let the Wrong One In – 2021)
– Fabian: A vég kezdete (Fabian: Going to the Dogs – 2021)
– France (France – 2021)
– Kanya (Kanya – 2021)
– Kaptár (Hive – 2021)
– Kisvárosi Rock ‘n’ Roll (Cemetery Junction – 2010)
– Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them – 2016)
– Minden holdak (All the Moons – 2020)
– Mindörökké (Perpetuity – 2021)
– Tantrum (2021)
– Tralala (Tralala – 2021)
– Vírus 32 (Virus-32 – 2022)


Netflix

Lekerülő sorozatok:

12.05:
– Himnusz a Halálról (Hymn of Death) – 1.évad (minden rész)

12.06:
– Adriano Zumbo desszert varázslatai (Zumbo’s Just Desserts) – 2.évad (minden rész)

12.09:
– Ketten Párizs ellen – 1.évad (minden rész)

12.13:
– Gyilkos űrhajó (Nightflyers) – 1.évad (minden rész)

12.15:
– Az űr vége (Final Space) – 1-3.évad (minden rész)

12.18:
– Kétszer volt, hol nem volt (Twice Upon a Time aka Il était une seconde fois) – 1.évad (minden rész)

12.21:
– Please Like Me – 1-4.évad (minden rész)

12.26:
– Le Bazar de la Charité – A jótékonysági vásár (The Bonfire of Destiny aka Le Bazar de la charité) – 1.évad (minden rész)
– Templomosok (Knightfall) – 1-2.évad (minden rész)

Lekerülő filmek:

12.01:
– 180° fokos fordulat (U-Turn – 2020)
– Mancs őrjárat: A film (PAW Patrol: The Movie – 2021)

12.03:
– Féltestvérek útja (Half Brothers – 2020)

12.06:
– Moonage Daydream (Moonage Daydream – 2022)

12.09:
– A karácsony mentőakció (Santa & Cie – 2017)
– Bűbáj herceg és a nagy varázslat (Charming – 2018)
– Budapest Noir (2017)
– Családi vakáció – Irány Ibiza! (Ibiza – 2019)
– Fehér éjszakák (Midsommar – 2019)
– Kókusz Kokó, a kis sárkány – Irány a dzsungel! (Coconut the Little Dragon 2: Into the Jungle – 2019)
– VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (2014)
– Vigyázz, kész, Morc! (Here Comes the Grump – 2018)

12.10:
– Kietlen vadon (Land – 2021)
– Vad/ász (Av: The Hunt – 2020)

12.13:
– A barbárokra várva (Waiting for the Barbarians – 2019)
– A végzet asszonya (Fatale – 2020)
– Egy igazán dühös ember (Wrath of Man – 2021)
– Greenland — Az utolsó menedék (Greenland – 2020)
– Kanári (Songbird – 2020)
– Titkok fogságában (The Secrets We Keep – 2020)
– Utazás a semmibe (Voyagers – 2021)
– Véres telihold (Hunter’s Moon – 2020)

12.14:
– Amerikai bérgyilkos (American Assassin – 2017)
– Állj mellém! (Stand by Me – 1986)
– Bérhaverok (The Wedding Ringer – 2015)
– Pán Péter (Peter Pan – 2003)
– Válogatott gyilkosok (Killer Elite – 2011)
– Vérző olaj (There Will Be Blood – 2007)

12.19:
– Transformers: A kihalás kora (Transformers: Age of Extinction – 2014)
– Gump – A kutya, amely megtanította az embereket élni (Gump – pes, který naucil lidi zít – 2021)
– Senki többet (The Best Offer aka La migliore offerta – 2013)

12.25:
– Együtt a metróban (Coborâm la prima – 2018)

12.30:
– 300 (300 – 2007)
– Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen – 2013)

12.31:
– A félelem gyermekei (Children’s Play aka Un jeu d’enfants – 2001)
– A harmadik fokozat (La faille aka La Faille – 1975)
– A magas fizetésből élő dolgozók fel fogják emelni az ujjukat! (Will the High Salaried Workers Raise Their Hands! aka Que les gros salaires lèvent le doigt! – 1982)
– A rajtaütés 2. (The Raid 2: Berandal – 2014)
– A Quatermass kísérlet (The Quatermass Xperiment – 1955)
– Agyő, nagy ő! (The Heartbreak Kid – 2007)
– Amerika kedvencei (America’s Sweethearts – 2001)
– Az aranykezű sebész (Gifted Hands: The Ben Carson Story – 2009)
– Beautiful Stranger (1954)
– Christmas Wedding Planner (2017)
– Christmas with a View (2018)
– Dirty Dancing – Piszkos tánc (Dirty Dancing – 1987)
– Fény az óceán felett (The Light Between Oceans – 2016)
– Gatling Gun (aka Quel caldo maledetto giorno di fuoco – 1968)
– Island Fishermen (aka Pêcheur d’Islande – 1959)
– Josepha (Josépha – 1982)
– Keep Fit (1937)
– Krónosz kapitány, a vámpírvadász (Captain Kronos: Vampire Hunter – 1974)
– Kék lagúna: Az ébredés (Blue Lagoon: The Awakening – 2012)
– Landru (Landru – 1964)
– Le Sourire (1994)
– Lehull az álarc (A Friend Will Come Tonight aka Un ami viendra ce soir… – 1946)
– Let’s Be Happy (1957)
– Ma femme s’appelle reviens (1982)
– Mamma Mia! (Mamma Mia! – 2008)
– Minden megtörténhet (It’s All Happening – 1963)
– Model for Murder (1959)
– Nine Men (1943)
– Nyúl Péter (Peter Rabbit – 2018)
– Offbeat (1961)
– Pokolraszállás (Descent Into Hell aka Descente aux enfers – 1986)
– Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan – 1998)
– Shrekből az angyal (Shrek the Halls – 2007)
– Slice of Life (aka Quelqu’un de bien – 2002)
– Sokkal több mint testőr (The Hitman’s Bodyguard – 2017)
– Számkivetett (Cast Away – 2000)
– Sárga léggömb (The Yellow Balloon – 1953)
– Taylor Swift: Reputation Stadium Tour (2018)
– The Magnet (aka Comme un aimant – 2002)
– The Passengers of Ursa Major (aka Les Passagers de la Grande Ourse – 1943)
– The Wings of the Dove (aka Les Ailes de la colombe – 1981)
– Trent utolsó kalandja (Trent’s Last Case – 1952)
– Tűzgyűrű: Lázadás (Pacific Rim: Uprising – 2018)
– Upgrade – Javított verzió (Upgrade – 2018)
– Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza (Zero Dark Thirty – 2012)

SkyShowtime

12.01:
– Chernobyl: The Lost Tapes (2022)
– A dilemma (The Dilemma – 2011)

12.05:
– Kung Fu Panda (2008)

12.12:
– The Hanging Sun (2022)

12.13:
– Jerry és Marge lottó titkai (Jerry and Marge Go Large – 2022)
– Szörnyviadal (Rumble – 2021)
– A látogató (The Visitor – 2022)

12.28:
– Oligarchafeleségek titkai (Secrets of the Oligarch Wives – 2022)

12.31:
– 21 gramm (21 Grams – 2003)
– 48 óra (48 Hrs. – 1982)
– A Skorpiókirály (The Scorpion King – 2002)
– A Skorpiókirály 2. – Harcos születik (The Scorpion King 2: Rise of a Warrior – 2008)
– A Skorpiókirály 3. – Harc a megváltásért (The Scorpion King 3: Battle for Redemption – 2012)
– A Skorpiókirály 4: Harc a hatalomért (The Scorpion King: The Lost Throne – 2015)
– A Skorpiókirály: A lélek könyve (The Scorpion King: Book Of Souls – 2018)
– A főnök (The Boss – 2016)
– A gyilkosság filozófiája (Spinning Man – 2018)
– A kis idegen (The Little Stranger – 2018)
– A kolónia (Colonia – 2015)
– A leleményes Hugo (Hugo – 2011)
– A másik Boleyn lány (The Other Boleyn Girl – 2008)
– A múmia (The Mummy – 1999)
– A múmia visszatér (The Mummy Returns – 2001)
– A múmia – A sárkánycsászár sírja (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor – 2008)
– A múmia (The Mummy – 2017)
– A nagy Gatsby (The Great Gatsby – 1974)
– A pálya csúcsán (For Love of The Game – 1999)
– A sakál (The Jackal – 1997)
– A sebhelyesarcú (Scarface – 1983)
– A szabadság útjai (Revolutionary Road – 2008)
– A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades Of Grey – 2015)
– A sötét ötven árnyalata (Fifty Shades Darker – 2017)
– A szabadság ötven árnyalata (Fifty Shades Freed – 2018)
– A szerelem tengere (Sea Of Love – 1989)
– A tehetséges Mr. Ripley (The Talented Mr. Ripley – 1999)
– A vasöklű férfi (The Man with the Iron Fists – 2012)
– A vér válaszol (Waist Deep – 2006)
– Aeon Flux (Aeon Flux – 2005)
– Alsógatyás Kapitány: Az első nagyon nagy film (Captain Underpants: The First Epic Movie – 2017)
– American Dreamz (American Dreamz – 2006)
– Amerikai szépség (American Beauty – 1999)
– Apolló 13 (Apollo 13 – 1995)
– Az amerikai (The American – 2010)
– Az aranytó (On Golden Pond – 1981)
– Az ember gyermeke (Children Of Men – 2006)
– Az utolsó erőd (The Last Castle – 2001)
– Az utolsó léghajlító (The Last Airbender – 2010)
– Az élet csodaszép (It’s a Wonderful Life – 1946)
– Az öt kedvenc (Top Five – 2014)
– Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s – 1961)
– Baseball álmok (Field of Dreams – 1989)
– Buena Vista Social Club: Adios (2017)
– Chipkatonák (Small Soldiers – 1998)
– Cobain: Káoszmontázs (Cobain: Montage Of Heck – 2015)
– Copland (Cop Land – 1997)
– Csempészek (Contraband – 2012)
– Csuklyások: BlacKkKlansman (Blackkklansman – 2018)
– Cápamese (Shark Tale – 2004)
– Doom (Doom – 2005)
– Egek ura (Up in the Air – 2009)
– Ellenállók: A Julian Assange sztori (Underground: The Julian Assange Story – 2012)
– Elátkozott Ella (Ella Enchanted – 2004)
– Escobar: Az elveszett éden (Escobar: Paradise Lost – 2014)
– Euro túra (EuroTrip – 2004)
– Evan, a minden6ó (Evan Almighty – 2007)
– Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals – 2016)
– Életben maradtak (Alive – 1993)
– Énekelj! 2. (Sing 2 – 2021)
– Farkasember (The Wolfman – 2010)
– Flashdance (Flashdance – 1983)
– Footloose (Footloose – 2011)
– Füstölgő ászok 2: Bérgyilkosok bálja (Smokin’ Aces 2: Assassins’ Ball – 2010)
– Gimiboszi (Election – 1999)
– Gladiátor (Gladiator – 2000)
– Grease 2. (Grease 2 – 1982)
– Grease élő (Grease Live! – 2016)
– Gumiláb (Footloose – 1984)
– Ha eljön Joe Black (Meet Joe Black – 1998)
– Hanta boy (Liar, Liar – 1997)
– Hervadó virágok (Broken Flowers – 2005)
– Hippi-túra (Wanderlust – 2012)
– Hogyan lopjunk felhőkarcolót (Tower Heist – 2011)
– Hulk (The Hulk – 2003)
– Hívatlan vendég (The Uninvited – 2009)
– Hölgyválasz (Shall We Dance? – 2004)
– Ikrek (Twins – 1988)
– Izomagyak (Pain & Gain – 2013)
– Játsz/ma (The Game – 1997)
– Kamukém (The Accidental Spy – 2001)
– Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can – 2002)
– Kedves Diktátor (Dear Dictator – 2017)
– Kettőn áll a vásár (It Takes Two – 1995)
– Kicsinyítés (Downsizing – 2017)
– Kihevered, haver! (Get Over It – 2001)
– Király! (Your Highness – 2011)
– Kung Fu Panda 2. (Kung Fu Panda 2 – 2011)
– Kung Fu Panda 3. (Kung Fu Panda – 2016)
– Kémjátszma (Spy Game – 2001)
– Kísértettörténet (A Ghost Story – 2017)
– Legbelső félelem (Primal Fear – 1996)
– Lennél a szomszédom? (Won’t You Be My Neighbor? – 2018)
– Lánglovagok (Backdraft – 1991)
– Lorax (Dr. Seuss’ The Lorax – 2012)
– Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller’s Day Off – 1986)
– Menekülés Los Angelesből (Escape from L.A. – 1996)
– Milk (Milk – 2008)
– Miss Pettigrew nagy napja (Miss Pettigrew Lives for a Day – 2008)
– My Fair Lady (My Fair Lady – 1964)
– Mókás arc (Funny Face – 1957)
– Ophelia (Ophelia – 2018)
– Orvlövész (Shooter – 2007)
– Pokoli lecke (Sleepers – 1996)
– Pomádé (Grease – 1978)
– Pszichoszingli (Young Adult – 2011)
– Rablóhal (Rumble Fish – 1983)
– Redeeming Love (2022)
– Rettegés (Fear – 1996)
– Rohammentő (Ambulance – 2022)
– Rosemary gyermeke (Rosemary’s Baby – 1968)
– Római vakáció (Roman Holiday – 1953)
– Rómeó és Júlia (Romeo And Juliet – 1968)
– Sabrina (Sabrina – 1954)
– Scott Pilgrim a világ ellen (Scott Pilgrim vs. the World – 2010)
– Senki bolondja (Nobody’s Fool – 1994)
– Spartacus (Spartacus – 1960)
– Spongyabob – A mozifilm (The SpongeBob SquarePants Movie – 2004)
– Spongyabob: Ki a vízből! (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – 2015)
– Tad, az utolsó felfedező (Tad, The Lost Explorer And The Secret Of King Midas – 2017)
– Testcsere (The Change-Up – 2011)
– Tisztességtelen ajánlat (Indecent Proposal – 1993)
– Titkos főhadiszállás (Secret Headquarters – 2022)
– Top Gun: Maverick (Top Gun: Maverick – 2022)
– Továbbállók (Away We Go – 2009)
– Vad vakáció (Welcome Home Roscoe Jenkins – 2008)
– Vadállatok (Savages – 2012)
– Van Helsing (Van Helsing – 2004)
– Vegyél el (Marry Me – 2022)
– Videodrome (Videodrome – 1983)
– Viharsziget (Shutter Island – 2010)
– Világvége (The World’s End – 2013)
– Vissza a jövőbe (Back to the Future – 1985)
– Vissza a jövőbe II. (Back to the Future Part II – 1989)
– Vissza a jövőbe III. (Back to the Future Part III – 1990)
– Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény (Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit – 2005)
– Watchmen: Az őrzők (Watchmen – 2009)
– Z világháború (World War Z – 2013)
– Zuhanás a szerelembe (Falling In Love – 1984)

 

Via: Sorozatjunkie