9/11 ügyében vizsgálódik Michael Keaton a Netflixen

A Worth című, igaz történeten alapuló dráma mellé egy új horrorsorozat is érkezik szeptemberben a streaming szolgáltató kínálatába. Már előzetes is van mindkettőhöz!

Szeptember 3-án érkezik a Netflixre Worth címmel Michael Keaton új filmje (a hazai kínálatban Mennyit ér egy élet?-ként kell majd keresni), amelynek központi témája a 20 évvel ezelőtti, 2011. szeptember 11-i terrortámadás, és annak hatása az amerikai társadalomra. A 69 éves sztár egy Kenneth Feinberg nevű jogászt alakít, aki alapos leckét kap empátiából, amikor megkap egy szinte lehetetlen feladatot: neki kell meghatároznia, mekkora kárpótlást kell adni azoknak a családoknak, akik nehezen számszerűsíthető, felbecsülhetetlen veszteségeket szenvedtek el a szeptember 11-i események során. A Sara Colangelo rendezésében elkészült drámában Keaton mellett láthatjuk majd Amy Ryant, Stanley Tuccit, Marc Maront, Tate Donovant és Laura Benantit is. Íme a hivatalos Netflix-előzetes:

A film igaz történeten alapul: valóban Kenneth Roy Feinberg amerikai ügyvéd és mediátor volt az, akit kineveztek a szeptember 11-i terrortámadás áldozatait kárpótoló pénzügyi alap élére, mivel Feinberg  szakterülete a peres felek közötti közvetítés és az alternatív vitarendezés volt.

A Mennyit ér egy élet? mellett egy horrorsorozat is érkezik szeptember 24-én a Netflixre Midnight Mass címmel, az Álom doktor és A Hill-ház szelleme rendezőjétől, Mike Flanagantól. A frissen debütált előzetese alapján igencsak hátborzongatónak ígérkező széria az isten háta mögötti Crockett-szigetre kalauzolja el a nézőt, ahol a világtól lényegében elzárt vallási közösség kezdetben csodás események, majd később baljós előjelek tanúja lesz, miután megérkezik a szigetre egy fiatal, karizmatikus, de eléggé titokzatos pap. (via NME.com & Indiewire)