A Gyűrűk Ura ikonikus karaktere is inspirálta Rosario Dawson Ahsokáját

A közelgő sorozatpremier kapcsán vont a színésznő meglepő párhuzamot.

Augusztus 23-án érkezik a Rosario Dawson főszereplésével leforgatott Ahsoka tévésorozat a Disney+-ra. Hogy pontosan ki ez a Jedi hősnő, azt összefoglaltuk mi is tegnap, de az Entertainment Weeklynek nyilatkozva maga a színésznő is elmesélte, honnan merített inspirációt a karakterhez.

A sorozat a Jedi visszatér és a Lázadók című animációs sorozat fináléjának eseményei után veszi fel a fonalat, amelyben a teljesen fehérbe öltözött Ahsoka visszatért a Világok közötti világ néven ismert éteri Erő dimenzióból.

Ki a csuda Ahsoka, a Star Wars-kánon jelenleg legfelkapottabb hősnője?

Anakin rebellis tanítványának 2008-as megszületését George Lucas is támogatta, mivel régóta szeretett volna már látni a Csillagok háborúja világában egy olyan Jedi hősnőt, akivel a lányai is azonosulni tudnak.

Még több Ahsoka

 

Az EW interjújában (amely még a színészsztrájk előtt készült) Dawson kifejtette, hogy őt és a sorozat készítőjét, Dave Filonit különösen az érdekelte, hogyan fejlődött Ahsoka fiatal padawanból képzett vezetővé, miközben azért még mindig van mit tanulnia. A színésznő és Filoni azon kapták magukat, hogy párhuzamot vonnak Ahsoka és a Tolkien-féle A Gyűrűk Ura mágusa, Gandalf között.

"Dave és én sokat beszélgettünk a szürke és a fehér Gandalfról, és erről az átmenetről, illetve arról, hogy Ashoka egy nagyon tehetséges és kiváló ember, akire felnéznek, mint vezetőre, de még mindig vannak szintjei a fejlődésének"

- fejtegette a színésznő a lapnak.

Dawson hozzátette, hogy ez a folyamatos önfejlesztés az egyik oka annak, hogy egyáltalán érdekelni kezdte a szerep. "Ez a többre való törekvés, ez a vágy, ez a kihívás, amire ő kényszeríti magát, nagyon rendben van, sőt figyelemre méltó és fontos" - mondta a 44 éves színésznő, hozzátéve, hogy azért vonzódott a karakterhez, mert az még a kiválósága ellenére is tovább akarja tökéletesíteni magát.

Amikor a sorozat elkezdődik, Ahsoka lényegében egyedül vándorol a galaxisban, a gonosztevő Thrawnt (Lars Mikkelsen, aki a Lázadókbeli szinkronszerepét ismétli) keresve. Később újra találkozik szövetségeseivel, például Hera Syndulla lázadó tábornokkal (Mary Elizabeth Winstead) és Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) mandalori graffitiművésszel.

Dawson szerint Ashoka nagyon magányos farkasnak tűnik, amit már a Lázadókban is lehetett érezni, ahol különböző emberekkel dolgozik együtt, de sok tekintetben mégis egyedül van. A sorozat a színésznő ígérete szerint ezt aspektusát a történetnek még jobban kiemeli.

„Láthatjuk, hogy miként éli meg ezt a helyzetet, és milyen utat választ egyfajta roninként, magányos harcosként. És nagyon tetszett, hogy feleleveníthetünk néhány kapcsolatot a múltjából."

via: EW