A Netflix csapott le Mundruczó Kornél díjnyertes filmjére

A streamelős óriás lesz a forgalmazója a Pieces of a Womannek, amelynek főszereplőjét, Vanessa Kirbyt az elmúlt hétvégén díjazták a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Mundruczó első angol nyelvű, hollywoodi sztárokkal forgatott alkotását meghívták az idei velencei versenybe, ahol a film női főszereplőjét, Vanessa Kirbyt szombaton a legjobb színésznőnek járó Coppa Volpi díjjal jutalmazták. Köszönőbeszédében a sztár megköszönte a producereknek, hogy kockázatot vállaltak vele pályája első filmfőszerepében.

Vanessa Kirby a díjjal. Forrás: Alessandra Benedetti / Corbis via Getty Images

 

A Pieces of a Woman egyik executive producere egyébként maga Martin Scorsese, Kirby pedig a filmben olyan színészekkel játszik együtt, mint Shia LaBeouf, Ellen Burstyn vagy Molly Parker. Az alkotás már a színésznő győzelme előtt, a fesztiválon való első vetítése után olyan nagyot szólt, hogy mindenki erről beszélt a Mostrán, így nem csoda, hogy most bejelentették: a Netflixhez kerültek a mű világforgalmazásának jogai.

„Európai filmkészítőként nem is lehetnék izgatottabb és hálásabb, amiért a Netflixnél találtam otthonra.

Az ízlésük a független filmek terén olyan, mint amilyen a United Artisté volt a hetvenes években. Ők ma az eredeti hangú filmkészítők igazi bajnokai” – hozta nyilvánosságra a Pieces of a Womant rendező Mundruczó Kornél (Delta, Fehér isten, Jupiter holdja) egy közleményben.

Mundruczó filmjében a frissen díjazott Vanessa Kirby egy gyászoló anyát játszik, aki egy tragikusan végződő otthonszülés következtében veszítette el gyermekét. A nőnek saját traumáján kívül meg kell küzdenie a férje és az anyja eseményekre adott reakciójával is (utóbbi például be akarja perelni a bábát). A fesztiválon közzétett sajtóanyagban Mundruczó Kornél filmjéről úgy nyilatkozott, hogy feleségével (és egyúttal állandó alkotótársával), Wéber Kata forgatókönyvíróval az egyik legszemélyesebb élményüket akarták megosztani a közönséggel, mivel hisznek benne, hogy a fájdalomra a művészet a legjobb gyógyír.


(via Variety)